Οι υποψηφιότητες για το Reggae Album Grammy 2018!

@
29 Νοέμβριος 2017
Reggae Album Grammy 2018

Οι υποψηφιότητες για το Reggae Album Grammy 2018!

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις η ανακοίνωση των υποψηφίων για το βραβείο Reggae Album Grammy 2018.


Ανακοινώθηκαν τα άλμπουμ που θα διεκδικήσουν στις αρχές του 2018 το βραβείο Grammy καλύτερου Reggae Album. Οι υποψηφιότητες επιλέγονται από ειδική επιτροπή, ενώ τα άλμπουμ που συμμετέχουν πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει μεταξύ 1/10/2016 και 30/9/2017. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ακόμη το 51% των κομματιών που περιλαμβάνουν να κυκλοφορούν για πρώτη φορά. Yποψήφια για Reggae Album Grammy 2018 είναι οι:

Η Τζαμάικα εκπροσωπείται από τρεις υποψηφιότητες, τους Chronixx, Jr Gong και Morgan Heritage. Ο J Boog έρχεται από την Καλιφόρνια και οι Common Kings από τη Χαβάη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για τον Chronixx είναι η πρώτη φορά που θα είναι υποψήφιος για Grammy. Το ίδιο ισχύει και για τους Common Kings. Ο J Boog ήταν ξανά υποψήφιος την προηγούμενη χρονιά με το EP «Rose Petals». Για τους Morgan Heritage θα είναι η δεύτερη υποψηφιότητα. Έχουν μάλιστα κερδίσει το βραβείο Grammy το 2015 με το άλμπουμ «Strictly Roots». Τέλος, ο Damian Marley έχει προταθεί 5 φορές και έχει κερδίσει ήδη 3 βραβεία. Το πρώτο ήταν το 2001 για το άλμπουμ «Halfway Tree», ενώ τα άλλα δύο ήρθαν με το «Welcome To Jamrock» το 2005.

Το άλμπουμ που θα κερδίσει το Reggae Album Grammy 2018 θα το μάθουμε στις αρχές του 2018. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει σε ιδιαίτερη τελετή, στις 28 Ιανουαρίου 2018, στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για την 60η τελετή απονομής βραβείων Grammy. Τα βραβεία για το καλυτερο Reggae Album ξεκίνησαν το 1985, με το πρώτο από αυτά να απονέμεται στους Black Uhuru. Ανάμεσα στους παλαιότερους νικητές ξεχωρίζουν οι Jimmy Cliff, Buju Banton, Stephen Marley, Burning Spear, Bunny Wailer και Shabba Ranks, ενώ τα περισσότερα βραβεία Grammy έχει κερδίσει ο Ziggy Marley.

Την πλήρη λίστα των υποψηφίων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα των βραβείων Grammy.

Απάντηση