Νέο άλμπουμ από τον Alborosie, «Soul Pirate Acoustic»

@
30 Νοέμβριος 2017
Νέο άλμπουμ από τον Alborosie,

Νέο άλμπουμ από τον Alborosie, «Soul Pirate Acoustic»

O Alborosie είναι έτοιμος να κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες ημέρες το νέο άλμπουμ, «Soul Pirate Acoustic»!

Ο Alborosie είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς reggae καλλιτέχνες των τελευταίων δεκαετιών. Είναι σίγουρα και ένας από τους πιο ενεργούς δισκογραφικά, κυκλοφορώντας περίπου ένα νέο άλμπουμ κάθε χρόνο. Η τελευταία του δουλειά ονομάζεται «Soul Pirate Acoustic» και είναι ουσιαστικά μια νέα ακουστική ηχογράφηση του πρώτου του δίσκου «Soul Pirate».

Το «Soul Pirate» ήταν η πρώτη δουλειά του Alborosie μετά την εγκατάστασή του στη Τζαμάικα. Ο προερχόμενος από τη Σικελία της Ιταλίας καλλιτέχνης, κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο το 2006 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Περιλάμβανε σημαντικά hits, όπως τα «Herbalist», «Kingston Town» και «Rastafari Anthem».

Όπως λέει ο ίδιος: «To Soul Pirate ήταν το πρώτο μου άλμπουμ το 2006. Ήταν το πρώτο μου project μετά την μετακίνησή μου στη Τζαμάικα. Περιέχει πολλές εμπειρίες από την πρώτη επαφή μου με την κουλτούρα και τον κόσμο. Μπορεί κανείς να το ακούσει και στη μουσική. Μερικές φορές προσπαθώ να βάλω λίγο περισσότερο αλάτι στη μουσική μου για να φέρω και πάλι πίσω αυτό το vibe».

Soul Pirate Acoustic

Ο Alborosie αποφάσισε να ηχογραφήσει και πάλι μερικά από τα κομμάτια του άλμπουμ. Οι ηχογραφήσεις έγιναν αποκλειστικά ακουστικά και κάπως έτσι προέκυψε το «Soul Pirate Acoustic». Ο δίσκος θα περιλαμβάνει εννέα κομμάτια και συγκεκριμένα τα:

  1. Diversity
  2. Herbalist
  3. Black Woman
  4. Police
  5. Still Blazing
  6. Kingston Town
  7. Rastafari Anthem
  8. Kingdom of Zion
  9. Johnny B. Goode

«Το να παραμείνεις ο εαυτός σου, όπως είσαι, να μείνει η μουσική σου ίδια, όπως όταν ξεκίνησες, αλλά και να προσθέσεις… να την αλλάξεις λίγο, με έναν τρόπο ώστε να μείνει η ίδια αλλά στο μεταξύ να έχει κερδίσει λίγη φρεσκάδα. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνω».

Εκτός από το CD, θα διατεθεί και ειδική έκδοση που θα συνοδεύεται από DVD με video των κομματιών. Η ηχογράφηση έγινε στο Shengen Studio του Kingston στη Jamaica. Την μίξη ανέλαβε η Rachel Alina και το mastering ο Mike Fossenkemper του Turtle Tone Studio της Νέας Υόρκης.

Το «Soul Pirate Acoustic» αναμένεται να κυκλοφορήσει τη 1η Δεκέμβρη. Στο μεταξύ μπορείτε να δείτε video από την ηχογράφηση των «Diversity» και «Black Woman» για το δίσκο:

Απάντηση