Παρουσίαση: Morgan Heritage – Avrakedabra

@
30 Μάιος 2017
Morgan Heritage- Avrakedabra

Παρουσίαση: Morgan Heritage – Avrakedabra

Ακούσαμε και σας παρουσιάζουμε το νέο δίσκο των Morgan Heritage με τίτλο «Avrakedabra».

Το «Avrakedabra» αποτέλεσε ένα από τα πολυαναμενόμενα άλμπουμ της χρονιάς. Μόλις πέρυσι οι Morgan Heritage απέσπασαν το βραβείο Grammy για το καλύτερο reggae album, με το «Strictly Roots» του 2015. Για το λόγο οι απαιτήσεις για ένα δίσκο αντάξιο του προηγούμενου ήταν υψηλές.

Το «Avrakedabra» είναι ένα άλμπουμ που ξεφεύγει αρκετά από τον αυστηρά roots ήχο των 2 προηγούμενων, «Strictly Roots» και «Here Come The Kings». Έχει σαφείς επιρροές από pop, country, hip hop αλλα και ηλεκτρονικά στοιχεία από EDM και Dubstep. Ταυτόχρονα κρατάει τα διαχρονικά χαρακτηριστικά των Morgan Heritage με ευχάριστες μελωδίες και δυνατά vibes.

Κομμάτια όπως τα «Pineapple Wine» και «Dancing In The Moonlight» απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό που θα αναζητήσει mainstream ακούσματα της Καραϊβικής. Στο ίδιο κοινό στοχεύει και το remake του ιστορικού «Reggae Night» του Jimmy Cliff. Σε πιο κλασικό reggae ήχο το «Tribute to Ruggs» με φωνητικά του Bunny Ruggs και το «Selah» που αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του «Mile High Riddim» το 2016.

Από το άλμπουμ δε λείπουν οι σημαντικές συνεργασίες. Στο «One Family» συμμετέχουν οι Ziggy & Stephen Marley ενώ στο «We Are» οι Kabaka Pyramid και Dre Island.

Συνολικά οι Morgan Heritage μοιάζουν να κάνουν στροφή σε ένα πιο fusion ήχο δοκιμάζοντας στοιχεία από διαφορετικές μουσικές. Κάτι τέτοιο μοιάζει να διευκολύνει τις φεστιβαλικές εμφανίσεις τους, όπου το κοινό έχει πολύ ευρύτερα ακούσματα. Εξάλλου και τα βραβεία Grammy έχουν δείξει μια ιδιαίτερη εύνοια προς άλμπουμ με πιο mainstream και ευρύ ήχο. Σε κάθε περίπτωση το «Avrakedabra» είναι ένα πολύ ποιοτικό άλμπουμ, γραμμένο από εξαιρετικούς μουσικούς, με πολλά αξιόλογα κομμάτια υποψήφια να γίνουν μεγάλες επιτυχίες.

Το tracklist του «Avrakedabra»
 1. Want Some More feat. Mr. Talkbox
 2. One Life to Live
 3. One Family feat. Ziggy Marley & Stephen Marley
 4. Golden
 5. Tribute to Ruggs feat. Bunny Ruggs
 6. Reggae Night feat. DreZion
 7. Selah
 8. Ready for Love feat. R. City
 9. Pineapple Wine
 10. We Are feat. Kabaka Pyramid & Dre Island
 11. Dream Girl
 12. Ride and Roll
 13. Harder than U Know
 14. Dancing in the Moonlight
 15. Reggae Night (Global Remix feat. Chubb Rock, Stylo G, Bunji Garlin, Stonebwoy, Timaya & DreZion)

Μπορείτε να ακούσετε κομμάτια του άλμπουμ στο επίσημο κανάλι των Morgan Heritage στο youtube, ή μέσω του παρακάτω preview:

Απάντηση