Η «Καρδιά» των Congos χτυπάει εδώ και 40 χρόνια

@
29 Μάιος 2017
Heart Of The Congos

Η «Καρδιά» των Congos χτυπάει εδώ και 40 χρόνια

Συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την επίσημη κυκλοφορία του «Heart Of The Congos».

Το 1977 ήταν μια από τις σημαντικότερες χρονιές της reggae. Ήταν το έτος κυκλοφορίας πολλών σημαντικών άλμπουμ που επηρέασαν αποφασιστικά την ιστορία της reggae. Εκτός λοιπόν από τη δισκογραφική Greensleeves και το άλμπουμ «Exodus» των Bob Marley & The Wailers, τα 40 χρόνια συμπληρώνει και το «Heart Of The Congos».

Πρόκειται για ένα εμβληματικό άλμπουμ, την καλύτερη ίσως παραγωγή της μουσικής ιδιοφυίας του Lee ‘Scratch’ Perry. Το ντουέτο Roy ‘Ashanti Roy’ Johnson και Cedric Myton ηχογράφησε το άλμπουμ στο μυθικό Black Arc studio του Lee Perry στο Kingston. Στην ηχογράφηση συμμετείχαν πολλοί σημαντικοί Τζαμαϊκανοί μουσικοί, όπως οι Ernest Ranglin, Sly Dunbar, Noel ‘Scully’ Simms, αλλά και οι Gregory Isaacs και «The Meditations» στα φωνητικά.

Το «Heart Of The Congos» κυκλοφόρησε αρχικά το 1977 σε πολύ περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Οι Congos, την επόμενη χρονιά το επανακυκλοφόρησαν στο δικό τους label «Congo Ashanty». Δύο χρόνια αργότερα, το 1980, έφτασε σε Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία γνωρίζοντας επιτυχία. Η νέα του έκδοση, σε διπλό cd το 1996, από την Blood & Fire Records, το σύστησε σε ευρύτερο κοινό και το καθιέρωσε ως ένα από τα σημαντικότερα reggae albums όλων των εποχών.

Με αφορμή τα 40 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία, η VP Records ετοιμάζει μια νέα συλλεκτική έκδοση. Το νέο σετ θα αποτελείται από τρεις δίσκους:

  • Την επανέκδοση της αρχικής κυκλοφορίας στο original mix.
  • Την ίδια κυκλοφορία σε διαφορετικό mix από τον Lee Perry.
  • Ένα bonus disc, με νέα dub και disco mixes, αλλά και ένα σπάνιο ακυκλοφόρητο κομμάτι των Congos με τίτλο «Don’t Blame It On I».

Η επετειακή έκδοση του «Heart Of The Congos» θα κυκλοφορήσει στις 9 Ιουνίου από την VP Records.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το άλμπουμ στην αρχική του κυκλοφορία:

 

 

Απάντηση