Συναυλία για τα 40 χρόνια Greensleeves Records

@
24 Μάιος 2017
40 years Greensleeves Records

Συναυλία για τα 40 χρόνια Greensleeves Records

Greensleeves Records συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια από την ίδρυση της.

Μια μεγάλη συναυλία στη Νέα Υόρκη, αλλά και μια σειρά άλλων εκδηλώσεων σε Παρίσι και Λονδίνο, ανακοινώθηκαν με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της Greensleeves Records.

Το ιστορικό reggae label από τη Μεγάλη Βρετανία ιδρύθηκε από τους Chris Cracknell και Chris Sedgwick το 1977. Οι δυο συνέταιροι ξεκίνησαν με ένα δισκάδικο στο Δυτικό Λονδίνο. Αρχικά ασχολήθηκαν με διάφορα είδη μουσικής, σύντομα όμως εξειδικεύτηκαν στη reggae. Τα releases αφορούσαν τόσο βρετανικές όσο και εισαγόμενες μουσικές παραγωγές, κυρίως από τη Τζαμάικα.

Η Greensleeves Records εξαγοράστηκε το 2006 από τo Zest Group PLC και τελικά το 2008 από τη VP Records, στην οποία ανήκει μέχρι και σήμερα. Η VP, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη reggae δισκογραφική, θα γιορτάσει τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Greenseleeves με μια σειρά εκδηλώσεων και επετειακών releases.

Το κυρίως event θα αποτελέσει μια μεγάλη συναυλία στη Νέα Υόρκη στις 21 Ιουνίου. Η συναυλία θα γίνει στο ιστορικό BB King Club, στην Times Square. Εκεί θα εμφανιστούν οι Alborosie, Queen Ifrica και Addis Pablo. Την ίδια ημέρα θα διοργανωθεί event στο Παρίσι στα πλαίσια της έκθεσης «Jamaica Jamaica!», στο οποίο θα συμμετάσχει το Blackboard Jungle Sound System. Οι εορτασμοί θα συνεχιστούν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο με εκδηλώσεις στο Λονδίνο.

Παράλληλα, η Greensleeves Records, ετοιμάζει μια σειρά επετειακών releases με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας. Σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις αναμενόμενες κυκλοφορίες.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του ιστορικού reggae label στο ειδικό αφιέρωμα στη σελίδα της VP Records.

Απάντηση