Το Red Sea γιορτάζει 30 χρόνια με τον Elijah Prophet

@
04 Οκτώβριος 2017

Το Red Sea γιορτάζει 30 χρόνια με τον Elijah Prophet

Το Red Sea Reggae House συμπληρώνει 30 χρόνια και τα γιορτάζει με καλεσμένο τον Τζαμαϊκανό Elijah Prophet!

Το σπίτι της reggae στην Αθήνα έχει γενέθλια, συμπληρώνοντας 30 χρόνια λειτουργίας! To Red Sea Reggae House αποτελεί ένα σταθερό σημείο συνάντησης, για όσους αγαπούν τη μουσική της Τζαμάικα. Ένα πολυπολιτισμικό στέκι που αντέχει στο χρόνο και υποδέχεται τους επισκέπτες με καλή διάθεση και αισιοδοξία. Βρίσκεται στη φιλόξενη γειτονιά των Ιλισίων και στην τριαντάχρονη ιστορία του έχει διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων με καλεσμένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Red Sea Reggae House

Red SeaΟ χώρος ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από 30 χρόνια. Το όνομα προέρχεται από την Ερυθραία, χώρα καταγωγής του Τόνυ, του ανθρώπου που μαζί με την οικογένειά του λειτουργεί τον χώρο όλα αυτά τα χρόνια. Η Ερυθραία, βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Αφρικής και βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα. Η λειτουργία του χώρου ξεκίνησε με αφρικάνικη κουζίνα και πολύ reggae μουσική. Είναι η μουσική που προτιμά ο Τόνυ, αν και ακούει διάφορα είδη όπως jazz, blues και αφρικάνικη μουσική.

Όπως λέει ο ίδιος: «Όταν ξεκινήσαμε δεν υπήρχε ανάλογο ακροατήριο. Με το πέρασμα όμως των χρόνων άρχισε όλο και περισσότερος κόσμος να αποδέχεται, να ακούει και να μαθαίνει τη reggae. Αυτή τη μουσική κουλτούρα χρειάζεται ο κόσμος και στις μέρες μας, γιατί μιλά για τη Ζωή, την Αγάπη, την Ειρήνη. Είναι μια μουσική βαθιά κοινωνική, που επικαλείται εκτός των άλλων την ενότητα του κόσμου μέσω της μουσικής.»

Γιαυτό και στο μαγαζί θα συναντήσει κανείς ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο. Άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικές κουλτούρες, από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Αφρική. Εξάλλου, στα 30 χρόνια της λειτουργίας του, το Red Sea έχει φιλοξενήσει καλλιτέχνες από τη Τζαμάικα, τη Κούβα, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ αλλά και χώρες της Ασίας. «Different Colors One People» όπως λέει και στο ομώνυμο κομμάτι ο Lucky Dube!

O Τόνυ καταλήγει: «Πρέπει να περνάμε καλά…να μη κρατάμε έχθρες και να μην αφήνουμε τα προβλήματα να μας ρίχνουν. Άλλωστε είναι πιο δύσκολο να διατηρούμε την ειρήνη από το να σκοτωνόμαστε. Γιαυτό ακούμε Reggae!».

 

Roots Food And CultureRoots Food and Culture στο Red Sea

Στο Red Sea λειτουργεί πλέον όλο το βράδυ vegan κουζίνα! Οι συνταγές προέρχονται φυσικά από τη Τζαμάικα και τη Καραιβική, την Αιθιοπία και την υπόλοιπη Αφρική, αλλά και την Ελλάδα. Σερβίρονται σπέσιαλ πιάτα καθώς και τα αντίστοιχα γλυκά. Την ευθύνη της κουζίνας έχει το Roots Food and Culture που μετρά πάνω από 10 χρόνια λειτουργίας.

 

Elijah Prophet – Red Sea 30 Years Iration

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, το Red Sea θα γιορτάσει 30 χρόνια λειτουργίας με ένα σημαντικό live. Ο Τζαμαϊκανός τραγουδιστής Elijah Prophet θα ανέβει στη σκηνή του Red Sea, στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα.

O Elijah Prophet γεννήθηκε στο Westmoreland της Τζαμάικα, το 1973. Ξεκίνησε να τραγουδά από νεαρή ηλικία, έχοντας ως μέντορες τους Garnett Silk και Uton Green. η πρώτη του ηχογράφηση έγινε το 1996 με τα κομμάτια «Mr. Badman» και «Mankind» σε παραγωγή του Jimmy Hinds. Έγινε ιδιάιτερα δημοφιλή σε Τζαμάικα και Καναδά. Η φήμη του όμως εκτοξεύθηκε με τη συνεργασία του με τους Γερμανούς Pow Pow Movement. Το άλμπουμ «King Of Kings» του 2006 γνώρισε σημαντική επιτυχία και σε αυτό περιλαμβάνεται και το μεγαλύτερό του hit, «Piece Of Ganja». Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει αρκετά singles, ενώ εμφανίζεται σταθερά σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο.

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Selecta Piranhas και Natural Reaction Sound System feat. Junior X. Οι African Heritage θα παίξουν αφρικάνικους ρυθμούς στα κρουστά, ενώ στην παρουσίαση της βραδιάς θα είναι ο Astronatty.

Οι πόρτες θα ανοίξουν μετά τις 23.00 το βράδυ και η είσοδος θα κοστίζει 3€.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα του event στο facebook και το reggeyard.

Απάντηση