Στον Damian Marley το Best Reggae Album Grammy!

@
29 Ιανουάριος 2018
Best Reggae Album Grammy 2018 - Damian Marley - Stony Hill

Στον Damian Marley το Best Reggae Album Grammy!

Το «Stony Hill» του Damian Marley απέσπασε το φετινό Best Reggae Album Grammy!

Η 60ή απονομή βραβείων Grammy δεν έκρυβε κάποια έκπληξη στην κατηγορία «Best Reggae Album Grammy». Το βραβείο κέρδισε ο Damian Marley με το άλμπουμ «Stony Hill». Ο δημοφιλής καλλιτέχνης δε παραβρέθηκε στην τελετή, αν και ήταν εξαρχής ο πιθανότερος νικητής της κατηγορίας.

Για τον Junior Gong είναι η τρίτη φορά που κερδίζει τη συγκεκριμένη διάκριση. Έχει βραβευθεί ξανά το 2002 για το «Halfway Tree» και το 2006 για το «Welcome To Jamrock». To «Stony Hill» ήταν το τέταρτο studio album του δημοφιλούς Τζαμαικανού καλλιτέχνη. Κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2017 και γνώρισε αμέσως τεράστια επιτυχία.

Ουσιαστικά η μάχη για το «Best Reggae Album 2018» ήταν μεταξύ του «Stony Hill» και του «Chronology» του Chronixx. Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες ήταν τα «Avrakedabra» των Morgan Heritage, «Wash House Ting» του J Boog και «Lost In Paradise» των Common Kings.

H αλήθεια είναι ότι το «Stony Hill» είναι το reggae άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Το «Chronology» όμως έχει κερδίσει την πρώτη θέση σχεδόν στο σύνολο των polls που περιλαμβάνουν ψηφοφορία του κοινού.

Στο παρελθόν έχουν ακουστεί αρκετές φωνές διαμαρτυρίας σχετικά με τη συμμετοχή μελών της οικογένειας Marley στην επιτροπή που αποφασίζει το νικητή των Grammy. Η φετινή διάκριση ήταν η 13η για την οικογένεια στις 33 βραβεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το 1985.

Σε κάθε περίπτωση το βραβείο Grammy για το καλύτερο Reggae Album του 2018 κατέληξε στο «Stony Hill» του Damian Marley! Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς που πέρασε!

Μπορείτε να δείτε όλους τους νικητές της 60ης απονομής βραβείων Grammy εδώ.

Απάντηση