Ο Toots Hibbert παρουσιάζει τον εγγονό του King Trevy!

@
31 Ιανουάριος 2018
Toots Hibber, King Trevy, Ten Shillings

Ο Toots Hibbert παρουσιάζει τον εγγονό του King Trevy!

Ο Toots Hibbert συνεργάζεται με τον εγγονό του «King Trevy» σε ένα νέο κομμάτι, το «Ten Shillings».


Ο διάσημος reggae τραγουδιστής Toots Hibbert των Toots & The Maytals, θα κυκλοφορήσει μαζί με τον εγγονό του Trevado ‘King Trevy’ Hibbert, ένα νέο single με τίτλο «Ten Shillings».

Ο Toots επιδιώκει να μεταβιβάσει τη μουσική κληρονομιά του στον 27χρονο εγγονό του. Ο King Trevy μεγάλωσε στο Kingston της Τζαμάικα και η ζωή του ήταν πάντα γύρω από τη μουσική.

«Ήμουν ένα ξέγνοιαστο παιδί, όταν ήμουν έφηβος ήθελα να γίνω μηχανικός, αλλά έχασα το ενδιαφέρον μου το 2004 και αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μουσική. Έχω κάνει πολλά underground rap τραγούδια, αλλά τώρα πια ο παππούς μου, λέει ότι είμαι έτοιμος», ανέφερε ο King Trevy.

Ο King Trevy τραγουδάει και ραπάρει, και έχει επηρεαστεί μουσικά από καλλιτέχνες όπως οι Biggie Smalls, Big Pun, Tupac και Nas. Από την πλευρά της reggae λατρεύει τον Buju Banton, τον παππού του, Toots Hibbert και φυσικά τον Bob Marley.

Ο νεαρός Τζαμαϊκανός περνάει αμέτρητες ώρες στο στούντιο όπου δουλεύει τη μουσική του. Σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερη κυκλοφορία. Το κομμάτι θα ονομάζεται «I Can Do It Right» και είναι περισσότερο επηρεασμένο από τη hip-hop.

«Η μουσική μου μπορεί να χαρακτηριστεί ως hip hop reggae. Είναι ένα νέο στυλ, το οποίο θα εξερευνήσω στο μέλλον μαζί με τον Nigel και τον παππού μου, στο στούντιο». Κατέληξε λέγοντας: «Δεν ξέρω ακόμα να παίζω κάποιο μουσικό όργανο, αλλά προσθέτω κάποιους ήχους σε επερχόμενα κομμάτια. Θέλω να γίνω ένας από τους καλύτερους, όπως ο παππούς μου!».

«Ten Shillings»

Το «Ten Shillings», είναι το πρώτο επίσημο τραγούδι του King Trevy και θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο από την D & F LLC. Με το κομμάτι αυτό, ο εγγονός του Toots επιδιώκει να συστηθεί στη μουσική σκηνή.

«Ο εγγονός μου Trevado έχει το άστρο. Γράφει ωραία τραγούδια και το όνομα King Trevy του ταιριάζει, καθώς έχει μέσα του πολύ μουσική. Ο παραγωγός Nigel Burrell, εγώ και ο Trevado, δουλεύοντας μαζί θα κάνουμε σπουδαία πράματα» ανέφερε ο Hibbert στον Jamaica Observer.

Ο Toots εκτός των άλλων παίζει πολλά μουσικά όργανα. Στο «Ten Shillings» συμμετέχει παίζοντας πλήκτρα, κιθάρα και μπάσο. Ο ίδιος λέει για την ιστορία του κομματιού:

«Το Ten Shillings είναι μια ανάμνηση της δεκαετίας του ’60 σχετικά με το τι έπαιρνα από τη μουσική. Έβγαζα λίγα χρήματα ή δεν έβγαζα τίποτα. Τραγουδούσα πολλά τραγούδια που ήταν επιτυχίες αλλά έβγαζα πολύ λίγα. Όμως μου άρεσε τόσο πολύ η μουσική, που δεν με ενδιέφεραν τα χρήματα».

O Toots Hibbert είναι ένας από τους πιο πετυχημένους Τζαμαικανούς καλλιτέχνες. Έχει κάνει σημαντικές επιτυχίες όπως τα «54-46», «Bam Bam» (1966), «Sweet and Dandy» (1969) και «Pomps & Pride» (1972). Με την μπάντα του, τους «The Maytals» κέρδισε βραβείο Grammy για την κατηγορία Best Reggae Album το 2004, με το άλμπουμ «True Love».

 

Απάντηση