Επετειακή επανέκδοση του «Two Sevens Clash» των Culture

@
05 Ιούνιος 2017
Culture - Two Sevens Clash

Επετειακή επανέκδοση του «Two Sevens Clash» των Culture

Οι επετειακές επανεκδόσεις για κλασικά reggae albums συνεχίζονται με το «Two Sevens Clash» των Culture.

Το ιστορικό LP «Two Sevens Clash» των Culture, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία. To τρίο των Joseph Hill, Albert «Ralph» Walker και Roy «Kenneth» Dayes, ηχογράφησε το άλμπουμ στο Joe Gibbs Recording Studio, στο Kingston το 1976. Η παραγωγή έγινε από τον ίδιο τον Joe Gibbs. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε επίσημα την επόμενη χρονιά από το ομώνυμο label.

Στο «Two Sevens Clash» περιέχονται μερικά από τα σημαντικότερα κομμάτια της εποχής. Τίτλοι όπως τα «I Am Not Ashamed», «See Them A Come» και «Natty Dread Taking Over» αποτελούν πλέον κλασικά roots reggae κομμάτια. Εξάλλου το ίδιο το «Two Sevens Clash» έκανε τεράστια επιτυχία και επηρέασε βαθύτατα τους Τζαμαϊκανούς. Το κομμάτι αναφέρεται σε προφητεία του Marcus Garvey, σύμφωνα με την οποία η αποκάλυψη θα έρθει όταν «συγκρουστούν» 2 εφτάρια. Το κομμάτι είχε τόση απήχηση ώστε στις 7/7/1977 (λίγους μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ) πολλοί Τζαμαϊκανοί δεν βγήκαν από τα σπίτια τους και πολλά καταστήματα έμειναν κλειστά!

Είναι η τρίτη στη σειρά επανέκδοση τον τελευταίο μήνα, μετά το «Exodus» των Bob Marley & The Wailers και το «The Heart of the Congos» των The Congos. Σε αυτή την περίπτωση η VP Recrods επέλεξε να προσθέσει 11 νέα κομμάτια. Πρόκειται για dub εκδοχές μιξαρισμένες από τον Errol T and deejay εκδόσεις από τους I Roy και Shorty the President. Το άλμουμ έρχεται σε μια συλλεκτική κασετίνα με 2 cd.

Μπορείτε να παραγγείλετε την επετειακή έκδοση από τη VP Records ή μέσω της Αpple Μusic παρακάτω:

Απάντηση