Νέο single από τον Kabaka Pyramid, «Can’t Breathe»

@
03 Ιούνιος 2017
Kabaka Pyramid - Can't Breathe

Νέο single από τον Kabaka Pyramid, «Can’t Breathe»

Ο Kabaka Pyramid κυκλοφόρησε το «Can’t Breathe», το πρώτο single από το επερχόμενο album του.

Το «Can’t Breathe» είναι το πρώτο κομμάτι από το άλμπουμ «Contraband» που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο της φετινής χρονιάς. Την παραγωγή έχει κάνει ο Ισπανός Genis Nadal από τη Βαρκελώνη.

«Ο ήχος του Can’t Breathe είναι εμπνευσμένος από τη reggae και τη dancehall στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το κομμάτι είναι επηρεασμένο από τη δουλειά του παραγωγού Fattis Burrell στο label Exterminator. Ιδιαίτερα η συνεργασία του με το Sizzla εκείνη την εποχή με επηρέασε προσωπικά πάρα πολύ. Οι στίχοι αναφέρονται στο σύστημα, που έχει γίνει τόσο ασφυκτικό, ώστε να αισθάνεσαι ότι πνίγεσαι. Από εκεί προέκυψε και ο τίτλος του κομματιού», αναφέρει ο Kabaka Pyramid.

Μιλώντας περισσότερο για το κομμάτι συνέχισε: «Ήρθα σε επαφή με τον παραγωγό μέσω του Irie Souljah, ενός reggae καλλιτέχνη από την Ισπανία. Ο παραγωγός μου έστειλε διάφορα riddims και ξεχώρισα αμέσως αυτό, ονομάζεται μάλιστα Exterminator Riddim. Για το κομμάτι εμπνεύστηκα από τη Lauryn Hill. Παρακολουθούσα το Unplugged show της και συνειδητοποίησα ότι λείπει από τη μουσική μου το έντονο συναίσθημα που τη χαρακτηρίζει.»

Το κομμάτι συνεχίζει την πορεία που χάραξε ο Kabaka Pyramid με το «Well Done». Ήχος της nu-roots εποχής της reggae και στίχοι για τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα των καιρών μας.

Ο Τζαμαϊκανός καλλιτέχνης σκοπεύει να κυκλοφορήσει ακόμη 2 ή 3 singles πριν την επίσημη κυκλοφορία του «Contraband». Μέσα στον Ιούνιο ξεκινά την Ευρωπαϊκή περιοδεία του, με σημαντικότερο σταθμό το φεστιβάλ Summerjam στην Κολωνία της Γερμανίας.

Ακούστε το ολοκαίνουριο «Can’t Breathe» στο itunes:

ή εδώ:

Απάντηση