Η συλλογή «Version Dread» και πάλι σε κυκλοφορία!

@
02 Νοέμβριος 2017
Version Dread - Studio One

Η συλλογή «Version Dread» και πάλι σε κυκλοφορία!

Κυκλοφόρησε και πάλι το «Version Dread», μια συλλογή με επιλεγμένα b-sides από ηχογραφήσεις του Studio One!

Μια ιδιαίτερη συλλογή, που βρισκόταν εκτός κυκλοφορίας για περισσότερο από μια δεκαετία, είναι και πάλι διαθέσιμη. Πρόκειται για το compilation με τίτλο «Version Dread», που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα από τη Studio One.

H συλλογή κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2006 από τη Heartbeat Records. Πρόκειται για ένα label που είναι φημισμένο για τις προσεγμένες επανεκδόσεις κλασικών κομματιών που ηχογραφήθηκαν στο Studio One.

Το «Version Dread» είναι ένα album που περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα b-sides των Sudio One singles. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται τα versions κομματιών των Wailing Souls, Burning Spear και Abyssinians.

O τίτλος της συλλογής «Version Dread» βασίζεται στη συνήθεια των παλιών labels της Τζαμάικα, να βάζουν στη πίσω μεριά του δίσκου τη dub έκδοση (version) του κομματιού. Τα πρώτα χρόνια η version, όπως έγινε ευρύτερα γνωστή, ήταν η ορχηστρική έκδοση του κομματιού με μερικά ή καθόλου φωνητικά. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας έγινε δυνατό η dub version να διαφέρει αρκετά, με την εφαρμογή διαφόρων εφέ στα όργανα και τη φωνή.

Η συλλογή «Version Dread» κυκλοφορεί σε CD, καθώς και σε συλλεκτικό κόκκινο LP. Περιέχει δύο έξτρα κομμάτια σε σχέση με την πρώτη κυκλοφορία. Πρόκειται για τα extended mix των «Surfing», από τους Ernest Ranglin & The Sound Dimension και «Never Give Version» από τους The New Establishment.

Μπορείτε να δείτε την έκδοση στο παρακάτω βίντεο και να την αποκτήσετε από την ιστοσελίδα της Studio One Records.

Απάντηση