Νέο βίντεο κλιπ: Max Romeo – The Farmers Story

@
01 Νοέμβριος 2017
Max Romeo - The Farmers Story (Official Video 2017)

Νέο βίντεο κλιπ: Max Romeo – The Farmers Story

Δείτε το ολοκαίνουριο βίντεο κλιπ του Max Romeo για το νέο του κομμάτι «The Farmers Story»!

O Max Romeo είναι ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή Τζαμαϊκανούς καλλιτέχνες. Στα 73 του χρόνια, συνεχίζει να είναι ενεργός στη δισκογραφία, μετρώντας περισσότερο από 50 δεκαετίες μουσικής παραγωγής. Σε όλη του την καριέρα δεν είχε κυκλοφορήσει ποτέ μέχρι τώρα επίσημο βίντεο κλιπ για κάποιο τραγούδι του. Το «The Farmers Story» είναι το πρώτο του κομμάτι που πλαισιώνεται από βίντεο και υπεύθυνος γιαυτό είναι ο γιος του Azizzi Romeo.

Max Romeo

Ο Max Romeo γεννήθηκε στο St. James της Jamaica, το Νοέμβριο του 1944. Στα 18 του χρόνια, κέρδισε έναν τοπικό διαγωνισμό τραγουδιού, παράτησε τη φυτεία ζάχαρης όπου δούλευε και μετακόμισε στο Kingston. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1965, με το γκρουπ «The Emotions», μαζί με τους Kenneth Knight και Lloyd Shakespeare. Το τρίο είχε σημαντικές επιτυχίες. Το 1968 αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του solo. Το εγχείρημα απέτυχε, επέστρεψε στους Emotions, ενώ ίδρυσε και τους Hippy Boys, μετέπειτα «The Upsetters». Tο single «Wet Dreams» με στίχους σεξουαλικού περιεχομένου έγινε αμέσως hit στη Jamaica. Στη Μεγάλη Βρετανία λογοκρίθηκε από τα ραδιόφωνα, αυτό όμως μάλλον το βοήθησε περισσότερο να φτάσει στην πρώτη δεκάδα των charts.

Τα επόμενα χρόνια ηχογράφησε μια σειρά πολιτικών τραγουδιών, υποστηρίζοντας το σοσιαλιστικό κόμμα της Τζαμάικα, PNP. To άλμπουμ του 1972, «Let the Power Fall» περιείχε τα περισσότερα από αυτά, ενώ το ομώνυμο κομμάτι συνόδευσε την προεκλογική καμπάνια του PNP. Το αποκορύφωμα της καριέρα του ήταν η συνεργασία με τον Lee ‘Scratch’ Perry. Το «War Ina Babylon», που κυκλοφόρησε το 1976, θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της reggae. Ο Max Romeo συνεχίζει μέχρι και σήμερα να είναι ενεργός τόσο δισκογραφικά όσα και με ζωντανές εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο.

The Farmers Story

Το νέο του κομμάτι «The Farmers Story» μιλάει για την εκμετάλλευση των αγροτών στη Τζαμάικα. Την παραγωγή έχει κάνει ο ταλαντούχος γιος του, Azizzi Romeo. Σκηνοθέτης του βίντεο είναι ο Rafael M. Ruiz, ενώ η κυκλοφορία έχει γίνει από την Charmax Music.

Δείτε παρακάτω το επίσημο βίντεο κλιπ του Max Romeo, για το κομμάτι.

Απάντηση