Κυκλοφόρησε το «Havana Meets Kingston»!

@
06 Νοέμβριος 2017
Mista Savona - Havana Meets Kingston

Κυκλοφόρησε το «Havana Meets Kingston»!

Η μοναδική μουσική σύμπραξη Κούβας και Τζαμάικα είναι γεγονός, με κυκλοφορία του άλμπουμ «Havana Meets Kingston»!

Η Τζαμάικα και η Κούβα είναι δύο γειτονικά νησιά της Καραϊβικής, γνωστά μεταξύ άλλων για την τεράστια μουσική τους ιστορία. Παρά την εγγύτητά τους, αλλά και τη παγκόσμια απήχηση της κουλτούρας τους, δεν είχε γίνει μέχρι τώρα μια ολοκληρωμένη προσπάθεια συνδυασμού των ήχων των δύο νησιών. Το κενό αυτό καλύφθηκε με την κυκλοφορία του «Havana Meets Kingston». Ένα μουσικό project που έγινε πραγματικότητα χάρη στη προσπάθεια του Αυστραλού παραγωγού Jake Savona, γνωστότερου ως Mista Savona.

O Mista Savona ξεκίνησε το project πριν από δύο περίπου χρόνια. Σκοπός του ήταν να αντλήσει στοιχεία από τις roots reggae, dub και dancehall της Jamaica, καθώς και τις son, salsa, rumba και Afro-Cuban μουσικές της Κούβας, για να δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό fusion δίσκο. Συνδέοντας και εναλλάσσοντας τα μουσικά είδη, με φωνητικά σε Ισπανικά, Αγγλικά και Τζαμαϊκανή patois, με τους χαρακτηριστικούς κουβανέζικους ρυθμούς και μελωδίες και το βαθύ μπάσο της Τζαμάικα, δημιουργήθηκε ένα μοναδικό κράμα ήχων. Στην πραγματοποίηση και ηχογράφηση του project συμμετείχε μια σειρά αναγνωρισμένων, αλλά και ανερχόμενων μουσικών απο τα δυο νησιά.

Havana Meets Kingston

Mία πρώτη γέυση του εγχειρήματος πήραμε στις αρχές του 2017, με την κυκλοφορία του «Carnival EP». Το κομμάτι «Carnival» με τη συμμετοχή των Randy Valentine και Solis γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα έκανε ευρύτερα γνωστό το εγχείρημα και ανέβασε τις προσδοκίες για το ολοκληρωμένο άλμπουμ.

Το «Havana Meets Kingston» κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και αποτελείται από 15 κομμάτια. Από τη μεριά της Τζαμάικα έχουν συμμετάσχει μεταξύ άλλων οι Sly Dunbar & Robbie Shakespeare, Randy Valentine, Prince Alla, Ernest Ranglin, Cornell Campbell, Lutan Fyah και Turbulence.

Επόμενος σταθμός του project «Havana Meets Kingston» είναι ένα δεύτερο άλμπουμ μέσα στο 2018. Την ίδια περίοδο αναμένεται και ένα ντοκιμαντέρ που αποτελεί κομμάτι του project και γυρίστηκε κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων.

Σύντομα το ReggaeYard.gr θα παρουσιάσει αναλυτικά το νέο άλμπουμ. Μέχρι τότε μπορείτε να το ακούσετε και να το αγοράσετε μέσω της υπηρεσίας Apple Music παρακάτω:

Απάντηση