Παρουσίαση: Skg’s Dub Alliance – Elephant Bass

@
21 Ιούνιος 2017
Elephant Bass - Skg's Dub Alliance - Elephant Bass LP

Παρουσίαση: Skg’s Dub Alliance – Elephant Bass

Οι Θεσσαλονικείς Skg’s Dub Alliance κυκλοφόρησαν το πρώτο τους LP, με τίτλο «Elephant Bass».

Το «Elephant Bass» αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του dub τρίο από τη Θεσσαλονίκη. Έρχεται περίπου ενάμιση χρόνο μετά την τελευταία τους δουλειά, «The Alliance EP».

Οι Skg’s Dub Alliance είναι ένα σχήμα που αποτελείται από τους Big Shine, Digital Monk και Lorrd. Προερχόμενοι από διαφορετικά σχήματα, ένωσαν τις δυνάμεις τους με κοινό σκοπό την προώθηση της bass κουλτούρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουν στο ενεργητικό τους πολυάριθμες εμφανίσεις αλλά και σημαντικές μουσικές συνεργασίες με ονόματα όπως Dub Pistols, High Tone, Mad Professor, Dub Fx, Radica Guru, Amit, Zion Train, Groundation, Alborosie, Dub Inc, Asian Dub Foundation, Skarra Mucci και άλλους.

Elephant Bass LP

Το άλμπουμ αποτελείται από 11 κομμάτια που κινούνται σε dub και steppers ρυθμούς. Σε κάποια από αυτά είναι έντονες οι επιρροές από μελωδίες της ανατολής και σε άλλα ο ηλεκτρονικός ήχος της δύσης. Κοινό χαρακτηριστικό το δυνατό μπάσο, το οποίο υπόσχεται άλλωστε και ο τίτλος του LP! Τα live drums, τα κρουστά, το live mixing και τα φωνητικά του Big Shine δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Όλα τα κομμάτια του δίσκου είναι ιδιαίτερα προσεγμένες δουλειές. Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποια κομμάτια, ανάμεσα αυτά σε αυτά θα ήταν σίγουρα το πολύ δυνατό «Modern Ghetto» και το πιο ξεσηκωτικό κομμάτι του lp, «Bet All In». Ξεχωρίζει ακόμη το ομότιτλο με το δίσκο «Elephant Bass» αλλά και το «Come Along» με τη συμμετοχή του Magma Dee. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον και το «Ark Dub» με το μπουζούκι και τα ανατολίτικα φωνητικά να συνοδεύουν το μπάσο και τα drums.

Οι παραγωγές του άλμπουμ έχουν γίνει από τον Digital Monk, στα φωνητικά είναι ο Big Shine και στα drums και τα κρουστά ο Lorrd. Το «Elephant Bass» κυκλοφορεί από το ελληνικό label Reggaewise.

Ακούστε ολόκληρο το album παρακάτω και κατεβάστε το από το bandcamp της Reggaewise, με ελεύθερη συνεισφορά!

Απάντηση