Παρουσίαση: «Strategy Of Rome» από τον Mykal Rose

@
29 Ιούνιος 2017
Mykal Rose – Strategy Of Rome (2017)

Παρουσίαση: «Strategy Of Rome» από τον Mykal Rose

Ακούσαμε το ολοκαίνουριο άλμπουμ του Mykal Rose με τίτλο «Strategy Of Rome» και σας το παρουσιάζουμε!

Ο Mykal Rose είναι σίγουρα ένας από τους πιο δραστήριους reggae καλλιτέχνες αυτή την εποχή. Μετά τα δύο περσινά άλμπουμ, «Rasta State» και «Sidewalk Steppa» επανέρχεται με μια νέα δουλειά. Ο τίτλος είναι «Strategy Of Rome» και πρόκειται για ένα δίσκο που αποτελείται από 11 κομμάτια.

Η ηχογράφηση έγινε στη Δανία από την Ice Drop Records και τους παραγωγούς Adil “Jahdil” Nadri και Søeren “Pharfar” Schou. Ο Mykal Rose έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τους Δανούς για το κομμάτι «Mr. Collie».

Mykal Rose – Strategy Of Rome

Το πρώτο στοιχείο που διακρίνει κανείς στο νέο δίσκο του Mykal Rose είναι το δυνατό μπάσο και τα drums. Τα κομμάτια βασίζονται σε δυνατές παραγωγές με απλές και πιασάρικες μελωδίες. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην εντυπωσιάζειμουσικά με το βάθος της παραγωγής, είναι όμως ιδανικό ώστε να αναδεικνύεται η εξαιρετική φωνή του Mykal Rose. Είναι εξάλλου μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές της reggae κρατώντας την ένταση και τη χροιά από την εποχή που ο ίδιος ήταν lead singer των Black Uhuru.

Το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ είναι το «Give Thanks» στο Cold Times Riddim. Πρόκειται για ένα κομμάτι που έχει κάνει ήδη επιτυχία από το 2015 όταν κυκλοφόρησε το riddim. Το «African Unity» με μια πολύ rootsy παραγωγή μοιάζει να έρχεται από το ένδοξο παρελθόν των Black Uhuru. Σε ένα πιο σύγχρονο one drop ρυθμό το «On The Move Again» είναι ίσως το πιο ευχάριστο κομμάτι του δίσκου. Η ένταση και τα beats ανεβαίνουν με το «Ged Rid Of Trouble», ενώ ακολουθεί ακόμα ένα κομμάτι σε riddim. Το «Wish To Life», ήδη αρκετά δημοφιλές και βασισμένο στο περσινό Digi Mi Digi riddim. Το πιο καλοκαιρινό κομμάτι είναι σίγουρα το «Gimme Jah Love» με πιασάρικο ρεφρέν και ευχάριστη μελωδία. Ακολουθεί μια νέα έκδοση του «Mr. Collie» και το ομώνυμο «Strategy Of Rome». Ο δίσκος κλείνει με ένα nyabinghi κομμάτι με τίτλο «Downpressor Man».

Συνολικά πρόκειται για έναν πολύ easy listening δίσκο. Οι παραγωγές κινούνται σε όλο το φάσμα της reggae, με roots, rocksteady, digital, dancehall και nyabinghi στοιχεία. Η φωνή του Mykal Rose με την ιδιαίτερη ένρινη χροιά της δίνει τον τόνο, σε ένα από τα πιο ευχάριστα άλμπουμ της χρονιάς.

Μπορείτε να ακούσετε ένα preview του «Strategy Of Rome» παρακάτω:

Απάντηση