Παρουσίαση: Collie Buddz – Good Life

@
12 Ιούνιος 2017
Collie Buddz - Good Life

Παρουσίαση: Collie Buddz – Good Life

Το νέο άλμπουμ του Collie Buddz, «Good Life», γνωρίζει τεράστια επιτυχία αμέσως μετά την κυκλοφορία του.

Ο τραγουδιστής από τις Βερμούδες, κυκλοφόρησε τον Μάιο το δεύτερο προσωπικό του LP. Το «Good Life» έρχεται 10 χρόνια ακριβώς μετά τον ομώνυμο δίσκο «Collie Buddz», που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2007. Είχαν μεσολαβήσει τα EPs «Playback» το 2011 και «Blue Dreamz» το 2015, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός singles.

O Collie Buddz έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής με το ξεκίνημα σχεδόν της καριέρας του. Το single «Come Around» το 2005 εκτόξευσε τη φήμη του παγκοσμίως. Το κομμάτι μπήκε στα charts σε Ευρώπη και Αμερική πριν φτάσει στη Τζαμάικα και γνωρίσει αντίστοιχη επιτυχία. Ακολούθησε το επίσης δημοφιλές «Mamacita» και το πρώτο του άλμπουμ, «Collie Buddz», που τον καθιέρωσε ως ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της reggae/dancehall σκηνής.

Το «Good Life»δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες, ιδιαίτερα μετά την απήχηση του μοναδικού single που κυκλοφόρησε το Μάρτιο. Το νέο άλμπουμ ενθουσίασε αμέσως το κοινό, με αποτέλεσμα να βρίσκεται για δύο συνεχόμενες εβδομάδες στην πρώτη θέση του Reggae Albums Chart της Billboard.

Τα κομμάτια του LP

Τα 10 κομμάτια του δίσκου βασίζονται κυρίως σε reggae one drop ρυθμούς. Έντονες, όπως πάντα στη δουλειά του Collie Buddz, είναι οι επιρροές από τη μουσική της Καραϊβικής και την Hip Hop. Κομμάτια όπως το «Lovely Day» και το «Glass House» θυμίζουν αρκετά παλαιότερες δουλειές του Collie Buddz με δυνατά beat και dancehall φωνητικά. Το πρώτο κομμάτι του δίσκου «Control», όπως και το ομώνυμο «Good Life» είναι πιο κοντά στο σύγχρονο reggae ήχο. Το ευρύτερο mainstream κοινό του singjay θα βρει τον ήχο που προτιμά σε κομμάτια όπως το «Save Me From The Rain», με συμμετοχή της Kat Dahlia, το «I Got You», αλλά και το «Used» με την Kreesha Turner. Σε αρκετά διαφορετικό στυλ το «Yesterday», μια hip hop συνεργασία με τον Jody Highroller και τον Snoop Dogg.  Τέλος, το «Level» με συμμετοχή του P-Lo σε μια πιο EDM παραγωγή, κερδίζει εξίσου τις εντυπώσεις.

Συνολικά το «Good Life» αποτελεί μια πολύ ποιοτική δουλειά. Τις παραγωγές έχει αναλάβει ο βραβευμένος με Grammy Supa Dups. Το μόνο που μοιάζει να λείπει από το άλμπουμ είναι το ιδιαίτερο κομμάτι που θα κάνει την μεγάλη επιτυχία, στα επίπεδα του «Come Around». Παρόλα αυτά το «Good Life» θέτει σίγουρα υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2017.

Ακούστε ένα preview του δίσκου παρακάτω:

Απάντηση