Πέθανε ο Albert Minott, τραγουδιστής των Jolly Boys

@
04 Ιούλιος 2017
Albert Minott RIP

Πέθανε ο Albert Minott, τραγουδιστής των Jolly Boys

Ο τραγουδιστής των Jolly Boys, Albert Minott, πέθανε σε ηλικία 78 ετών την περασμένη Πέμπτη.

Ο Albert Minott, lead singer των Jolly Boys πέθανε την περασμένη Πέμπτη. Έφυγε ήσυχα, ενώ αναπαυόταν στη βεράντα του σπιτιού του, στο Port Antonio της Jamaica. Σύμφωνα με τον Dale Virgo, μάνατζερ των Jolly Boys, o Albert Minott υπέφερε αρκετό διάστημα από αναπνευστικά προβλήματα.

Παρά το προβλήματα υγείας ο τραγουδιστής συνέχιζε να είναι ενεργός μουσικά. Το τελευταίο διάστημα είχε ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις για το νέο δίσκο του συγκροτήματος. Το πρώτο single, Day-O, ήταν έτοιμο για κυκλοφορία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο Albert Minott ήταν περιστασιακό μέλος των Jolly Boys από τις αρχές της δεκαετίας του ’60. Έγινε πρώτος τραγουδιστής της μπάντας από το 2009. Βοήθησε το γκρουπ σημαντικά ώστε να επανέλθει στην διεθνή σκηνή. Ο δίσκος «Great Expectation» γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία με remakes δημοφιλών κομματιών. Ανάμεσα σε αυτά ξεχώρισαν το «Rehab» της Amy Winehouse και το «Passenger» του Iggy Pop.

Οι Jolly Boys σχηματίστηκαν το 1955. Προέρχονται όμως από τη διάσπαση ενός γκρουπ με όνομα «Navy Island Swamp Boys» που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1945. Πρόκειται ουσιαστικά για μια από τις ιστορικότερες μπάντες παγκοσμίως με ηλικία άνω των 70 ετών. Τα πρώτα χρόνια εμφανιζόταν κυρίως στο Port Antonio και αποτέλεσαν το καλύτερο mento σχήμα της περιοχής. Από την δεκαετία του ’60 και μετά έγιναν γνωστοί σε όλη την Τζαμάικα και ξεκίνησαν την παγκόσμια πορεία τους.

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, η μπάντα από το Portland της Jamaica καθιερώθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα mentos group παγκοσμίως. Πραγματοποίησαν πολλές περιοδείες και κυκλοφόρησαν μέχρι και σήμερα 16 δίσκους.

H χαρακτηριστική παλλόμενη φωνή του Albert Minott θα λείψει από το συγκρότημα, αλλά και τη μουσική σκηνή της Τζαμάικα. Άφησε όμως πίσω του μια σπουδαία μουσική κληρονομιά, καθώς και ένα νέο δίσκο που θα περιμένουμε να κυκλοφορήσει σύντομα.

Δείτε τον σε μια από τις τελευταίες του live εμφανίσεις τον Μάιο του 2017, στην Μούρθια της Ισπανίας, να ερμηνεύει το «When we’ll meet again»:

Απάντηση