Παρουσίαση: Hempress Sativa – Unconquerebel

@
09 Αύγουστος 2017
Hempress Sativa - Unconquerebel

Παρουσίαση: Hempress Sativa – Unconquerebel

Το ReggaeYard.gr παρουσιάζει το «Unconquerebel», debut άλμπουμ της Τζαμαϊκανής Hempress Sativa.

Ακόμη μια νέα τραγουδίστρια από τη Jamaica, κάνει το πρώτο της βήμα δισκογραφικά. Πρόκειται για την Hempress Sativa και το «Unconquerebel» που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2017.

H Hempress Sativa εκπροσωπεί τη νέα γενιά καλλιτεχνών της Τζαμάικα. Ο πατέρας της είναι ο γνωστός Albert ‘Ilawi Malawi’ Johnson, selector στο Jah Love Sound System. Γεννημένη σε οικογένεια rastafarians ξεκίνησε να τραγουδά από νεαρή ηλικία. Έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό μέσα από τις συνεργασίες της με τον Micah Shemaiah στο Dread At The Controls και τον Paolo Baldini στο «Boom».

Unconquerebel

Το «Unconquerebel» αποτελείται από 13 κομμάτια, διάρκειας περίπου μιας ώρας. Οι στίχοι είναι της ίδιας της Hempress Sativa, ενώ τη μουσική επιμελούνται σπουδαίοι καλλιτέχνες της Τζαμάικα. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζουν οι Earl «Chinna» Smith, Errol «Flabba» Holt, Kirk Bennett, Devon Bradshaw, Robbie Lyn και Stingwray.

To άλμπουμ ξεκινά με το «Revolution» και το ερώτημα «Are you ready for the revolution my people», σε ένα υποβλητικό dub ρυθμό. Στην ίδια θεματική κινούνται τα «No Peace» και «Fight For Your Rights». Το πιο δυνατό κομμάτι του δίσκου είναι σίγουρα το «Rock It Ina Dance». Μαζί με το skankin «Natty Dread» και το παλαιότερο «Boom(Wah Da Da Deng)» αποτελούν τα πιο χορευτικά κομμάτια του άλμπουμ.

Από το «Unconquerebel» δε θα μπορούσαν να λείπουν τα spiritual rasta κομμάτια. Αυτή την πλευρά της Hempress Sativa καλύπτουν τα «Jah Will Be There» και «Heathen Wage». Αρκετά διαφορετικό από τον υπόλοιπο δίσκο το «We All» σε παραγωγή DubRobot. Για το κλείσιμο η Kerida Johnson, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, επέλεξε ένα nyabinghi ρυθμό και το «Made I Whole».

Συνολικά το «Unconquerebel» αποτελεί ένα εξαιρετικό debut άλμπουμ. Ξεχωρίζει από τις περισσότερες φετινές κυκλοφορίες και ξεπερνά τις προσδοκίες ως το πρώτο LP μιας νεαρής τραγουδίστριας. Σε αυτήν την επιτυχία παίζει σημαντικό ρόλο το lineup των μουσικών που συμμετέχουν, αλλά και το ταλέντο της Hempress Sativa.

O δίσκος κυκλοφορεί από την Conquering Lion Records και μπορείτε να τον ακούσετε και να τον αγοράσετε παρακάτω:

Απάντηση