Παρουσίαση: Courtney John – Ecosystem

@
02 Αύγουστος 2017
Courtney John - Ecosystem

Παρουσίαση: Courtney John – Ecosystem

Το ReggaeYard.gr παρουσιάζει το νέο άλμπουμ του Courtney John, με τίτλο «Ecosystem».

Μια από τις ωραιότερες και ιδιαίτερες σύγχρονες φωνές της reggae, ανήκει σίγουρα στον Courtney John. Ανιψιός των Winston και Beres Hammond, ξεκίνησε να τραγουδάει από νεαρή ηλικία. Η χαρακτηριστική φαλτσέτο φωνή του, τον έκανε γρήγορα γνωστό, ενώ δεν έλειψαν οι συγκρίσεις με μεγάλα ονόματα του παρελθόντος. Κάποιοι τον συγκρίνουν με τον Lionel Richie και τον Stevie Wonder, άλλοι με τον Slim Smith ενώ για μερικούς είναι ο νέος Eddie Kendricks ή Curtis Mayfield.

Μετά από ένα διάστημα ενασχόλησης με περισσότερο ηλεκτρονικούς ήχους, ο Courtney John επιστρέφει στο γνώριμο έδαφος της reggae. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ προσεγμένο άλμπουμ, σίγουρα ένα από τα πιο αξιόλογα του 2017.

Ecosystem

Το «Ecosystem» αποτελείται από 11 κομμάτια. Οι παραγωγές έχουν γίνει από το ντουέτο των γάλλων I-Nity και Brimstone. Πρόκειται για τους producers που βρίσκονται πίσω από το εξαιρετικό cover album «Reggae Loves Soul» του 2014. Τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει ο ίδιος ο Courtney John. Η θεματολογία ξεφεύγει από τα ρομαντικά τραγούδια που μας έχει συνηθίσει και κινείται σε βαθύτερα κοινωνικά ζητήματα.

Το κομμάτι που ξεχωρίζει είναι σίγουρα το «Yes We Are». Πατώντας σε μια εξαιρετική μελωδία ο Courtney John τραγουδάει για τους πρόσφυγες και τη μετανάστευση. Εξαιρετικά επίσης τα «Never Get Weary» και «All The Way». Άξιo αναφοράς είναι και το μοναδικό love song του δίσκου «My Love Is Real», καθώς και το soulful «Easier To Walk Away».

Συνολικά το «Ecosystem» είναι ένα εξαιρετικό άλμπουμ, με πολλή δουλειά, τόσο στις παραγωγές όσο και στα φωνητικά. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς μέχρι τώρα, χωρίς να κινείται στα εμπορικά μονοπάτια της εποχής.

Το άλμπουμ κυκλοφορέι από τις Soul Man Records & FiWi Music. Μπορείτε να ακούσετε και να αγοράσετε το «Ecosystem» μέσω του Apple Music παρακάτω:

Απάντηση