Παρούσιαση: Inna De Yard – The Soul Of Jamaica

@
16 Αύγουστος 2017
Inna De Yard - The Soul Of Jamaica

Παρούσιαση: Inna De Yard – The Soul Of Jamaica

Ακούσαμε και σας παρουσιάζουμε το νέο δίσκο «Inna De Yard – The Soul Of Jamaica» που κυκλοφόρησε μέσα στο 2017.

Το project «Inna De Yard» ξεκίνησε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Οι Romain Germa & Nicolas Maslowski του γαλλικού label Makasound, αποφάσισαν να ηχογραφήσουν τους μεγαλύτερους εν ζωή Τζαμαϊκανούς καλλιτέχνες. Η καινοτομία του εγχειρήματος ήταν ότι οι ηχογραφήσεις έγιναν ακουστικά, όχι σε studio αλλά σε ανοιχτούς χώρους. Έτσι προέκυψε και το όνομα «Inna De Yard», που σημαίνει «Στην Αυλή», καθώς οι ηχογραφήσεις έγιναν στην αυλή του Earl ‘China’ Smith. Από το 2003 μέχρι το 2011 ηχογράφησαν 8 δίσκους, με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι Earl ‘China’ Smith, Kiddus I, Linval Thompson, Cedric Myton, The Viceroys, Junior Marvin, The Mighty Diamonds κ.α.

Λίγα χρόνια μετά το label Makasound έκλεισε, κάποιοι από τους συμμετέχοντες όμως ίδρυσαν το Chapter Two, συνεχίζοντας τις reggae παραγωγές. Με αφορμή τη φετινή έκθεση «Jamaica Jamaica» στο Παρίσι, η Chapter Two συνεργάστηκε με μουσικούς από τη Τζαμάικα για να δώσει συνέχεια στο παλιό εγχείρημα. Να ηχογραφήσει δηλαδή κλασικούς καλλιτέχνες της reggae σε ακουστικές εκτελέσεις στην ύπαιθρο. Κάπως έτσι προέκυψε το «The Soul Of Jamaica», ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2017.

«The Soul Of Jamaica»

Στο νέο άλμπουμ συμμετέχουν οι περισσότεροι μουσικοί που συνεργάστηκαν στις παλαιότερες ηχογραφήσεις με σημαντική εξαίρεση τον Earl Smith. Ο δίσκος αποτελείται από 13 κομμάτια συνολικής διάρκειας 50 λεπτών. Κάποια από τα κομμάτια είναι αυθεντικά, ενώ αλλά αποτελούν επανεκτελέσεις παλαιότερων επιτυχιών. Όλες οι ηχογραφήσεις ολοκληρώθηκαν μέσα σε 4 ημέρες το καλοκαίρι του 2016.

Στο άλμπουμ εμφανίζονται οι βετεράνοι Ken Boothe, Cedric Myton, Kiddus I, The Viceroys, Lloyd Parks, Winston McAnuff. Μαζί τους από τη νέα γενιά ακουστικών τραγουδιστών οι Var, Kush McAnuff, Derajah και Steve Newland.

Ξεχωρίζουν οι εκπληκτικές εκτελέσεις των «Artibella» και «Let the Water Run Dry» με τη βραχνή φωνή του Ken Boothe, καθώς και το «Youthman» του Cedric Myton των Congos. Οι Viceroys προσφέρουν μια εξαιρετική ακουστική εκδοχή του «Love Is The Key». Το ίδιο ισχύει και για τον Lloyd Parks και το κομμάτι «Slaving», αλλά και το «Jah Power, Jah Glory» του Kiddus I. Από τους νέους καλλιτέχνες αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Var με το «Crime».

Συνολικά ο δίσκος αποτελεί σίγουρα ένα σημαντικό κομμάτι στη συλλογή κάθε reggae μουσικόφιλου. Ενδείκνυται για ακρόαση, καθώς οι ακουστικές εκτέλεσεις ευνοούν την ανάδειξη των αυθεντικών Τζαμαϊκάνικων φωνών και μελωδιών.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Chapter Two και μπορείτε να τον ακούσετε και να τον αγοράσετε παρακάτω ή από την ιστοσελίδα των Inna De Yard.

Απάντηση