Νέο άλμπουμ από τον Ken Boothe, «Inna De Yard»

@
07 Δεκέμβριος 2017
Ken Boothe - Inna De Yard

Νέο άλμπουμ από τον Ken Boothe, «Inna De Yard»

O Ken Boothe κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ με την ονομασία «Inna De Yard».

Η επανεκκίνηση του project «Inna De Yard» μας χάρισε έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς με το «The Soul Of Jamaica». H συνέχεια όμως είναι εξίσου εντυπωσιακή, καθώς μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο προσωπικό άλμπουμ του Ken Boothe, που ηχογραφήθηκε στα πλαίσια του συγκερκιμένου project.

To άλμπουμ ονομάζεται «Inna De Yard» και είναι ο πρώτος δίσκος του βετεράνου καλλιτέχνη, μετά από σχεδόν 25 χρόνια. Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά ήταν το «Power Of Love» που κυκλοφόρησε το 1993.

Ken Boothe

O Ken Boothe γεννήθηκε στο Denham Town του Kingston το 1948. Ξεκίνησε να τραγουδάει από πολύ μικρός και κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό τραγουδιού στα οκτώ του χρόνια. Μαζί με τον γείτονά του Stranger Cole, φτιάξανε το ντουέτο «Stranger & Ken» και ηχογράφησαν μια σειρά επιτυχιών από το 1963 μέχρι το 1965. Το 1966 o Ken Boothe ξεκίνησε τη solo καριέρα του, συνεργαζόμενος με τον Coxsone Dodd και το Studio One. Η μεγαλύτερη επιτυχία αυτής της περιόδου ήταν το «Moving Away» που κυκλοφόρησε το 1968. Από τη rocksteady πέρασε στη reggae το 1970, μετά τη συνεργασία του με τον Leslie Kong. Η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του ήρθε το 1974, με την κυκλοφορία του «Everything I Own» στην Trojan Records. Το κομμάτι έφτασε στο ν.1 των Βρετανικών charts και το όνομα του Ken Boothe έγινε γνωστό σε όλη την υφήλιο.

Inna De Yard

Το project «Inna De Yard» ξεκίνησε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Οι Romain Germa & Nicolas Maslowski του γαλλικού label Makasound, αποφάσισαν να ηχογραφήσουν τους μεγαλύτερους εν ζωή Τζαμαϊκανούς καλλιτέχνες. Η καινοτομία του εγχειρήματος ήταν ότι οι ηχογραφήσεις έγιναν ακουστικά, όχι σε studio αλλά σε ανοιχτούς χώρους. Η προσπάθεια τους γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αλλά σταμάτησε μετά από λίγα χρόνια. Την περασμένη χρονιά, το project ξεκίνησε και πάλι με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών. Το άλμπουμ του Ken Boothe αποτελεί τη δεύτερη στη σειρά κυκλοφορία, μετά το συλλογικό «The Soul Of Jamaica».

Το «Inna De Yard» περιλαμβάνει 11 κομμάτια. Πρόκειται για κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Τζαμαϊκανού τραγουδιστή, που ηχογραφήθηκαν ξανά, με ακουστικά μέσα σε ανοιχτό χώρο. Σύμφωνα με τον ίδιο τον καλλιτέχνη πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες δουλειές του. Όπως αναφέρει, η ακουστική ηχογράφηση σε εξωτερικό χώρο τον φέρνει πίσω στην αυλή, το μέρος όπου ξεκίνησε να τραγουδά.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Chapter Two. Μπορείτε να τον ακούσετε και να τον αγοράσετε, μέσω της υπηρεσίας Apple Music παρακάτω:

Απάντηση