Πρώτη θέση στο Billboard Chart για το «Lilly Of The Valley»

@
18 Οκτώβριος 2017
Jesse Royal - Lilly Of The Valley

Πρώτη θέση στο Billboard Chart για το «Lilly Of The Valley»

Το «Lilly Of The Valley» του Jesse Royal βρέθηκε στην 1η θέση του Billboard Reggae Albums Chart, την πρώτη μόλις εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Το δισκογραφικό ντεμπούτο του Jesse Royal ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία. Στην πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, το «Lilly Of The Valley», πούλησε περίπου 1500 αντίτυπα. Το νούμερο αυτό έφερε το άλμπουμ του νεαρού καλλιτέχνη στην πρώτη θέση του Billboard Reggae Albums Chart αυτής της εβδομάδας.

Ο Jesse Royal γεννήθηκε στο St. James Parish της Jamaica, στις 29 Απριλίου 1989. Η οικογένειά του μετακόμισε στο Kingston στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Εκεί γνωρίστηκε με τον γιο του Ziggy Marley, Daniel ‘Bambaata’ Marley. Μαζί με τον κοινό τους φίλο Curt White αγάπησαν τη μουσική και ξεκίνησαν να φτιάχνουν τα δικά τους κομμάτια. O Jesse David Leroy Grey, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, είχε τη τύχη να γνωρίζει από το σχολείο τον Kareem ‘Remus’ Burrell. Πρόκειται για τον γιο του σημαντικού Τζαμαϊκανού παραγωγού Fatis Burrell, ιδρυτή του label Xterminator, που απεβίωσε το 2011. Ο Fatis Burrell ήταν ο μέντορας του Jesse Royal και τον βοήθησε πολύ στα πρώτα του βήματα.

Ο Jesse Royal θεωρείται ένας από τους σημαντικούς εκπροσώπους της Reggae Revival σκηνής. Ξεκινώντας ουσιαστικά το 2011, έχει ηχογραφήσει μια σειρά από singles. Μπορεί να μην έχει κάνει ακόμη κάποιο μεγάλο hit, τα κομμάτια του ωστόσο ακούγονται όλο και περισσότερο. Στο παρελθόν είχε κάνει το όνομά του γνωστό με το mixtape «In Comes The Small Axe» του 2013 και το EP «Hope & Love» του 2015. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ανάμεσα στα αναμενόμενα άλμπουμ της χρονιάς και όπως φαίνεται δεν απογοήτευσε το κοινό.

Το «Lilly Of The Valley» κυκλοφόρησε στις 6 Οκωβρίου από την Easy Star Records. Στην πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του Billboard Reggae Albums Chart. Εκτός από το δισκογραφικό ντεμπούτο του Jesse Royal, στο chart βρίσκονται για ακόμη μια εβδομάδα τα «Stony Hill» του Damian Marely και «Chronology» του Chronixx. Άξια αναφοράς είναι και η παρουσία για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα του Lee ‘Scratch’ Perry με το «Super Ape Returns to Conquer».

Τον πλήρη πίνακα των reggae albums με τις περισσότερες πωλήσεις μπορείτε να τον βρείτε εδώ.

Απάντηση