Απονεμήθηκαν τα Peter Tosh Awards 2017!

@
23 Οκτώβριος 2017
Peter Tosh Awards 2017

Απονεμήθηκαν τα Peter Tosh Awards 2017!

Στην εναρκτήρια τελετή του δεύτερου Peter Tosh Festival, απονεμήθηκαν τα βραβεία Peter Tosh Awards 2017.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Mουσείο Peter Tosh στο Kingston, διοργάνωσε φεστιβάλ με αφορμή τα γενέθλια του θρύλου της reggae. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων απονεμήθηκαν και τα Peter Tosh Awards 2017. Πρόκειται για βραβεία σε προσωπικότητες που συνεισέφεραν στους στόχους για τους οποίους αγωνίστηκε ο Peter Tosh, όσο βρισκόταν στη ζωή.

Η τελετή διοργανώθηκε στο Spanish Court Hotel του New Kingston, με τη παρουσία πολλών διακεκριμένων προσκεκλημένων. Η βραδιά ξεκίνησε με μια ειδική βράβευση για του μουσικούς που έχουν συμμετέχει στους «World, Sound and Power». Πρόκειται ουσιαστικά για τη μπάντα που συνόδευσε τον Peter Tosh στη solo καριέρα του, μετά την αποχώρησή του από τους Wailers. Η παρουσίαση των βραβείων έγινε από την κόρη του Peter Tosh, Niambe.

Stepping Razor Award

Το πρώτο βραβείο των Peter Tosh Awards 2017, φέρει το προσωνύμιο του θρυλικού τραγουδιστή, «Stepping Razor». Αφορά καλλιτέχνες που προώθησαν την καλλιέργεια της τέχνης και της ψυχαγωγίας μέσα από την καριέρα τους. Το βραβείο αυτό δόθηκε από κοινού στους Bob Marley και Bunny Wailer. Οι δυό τους, μαζί με τον Peter Tosh, ήταν οι ιδρυτές των Wailers. Τόσο μέσα από τη μπάντα, όσο και με τις προσωπικές τους καριέρες βοήθησαν και ενέπνευσαν χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ασχοληθούν με τη μουσική και τις τέχνες γενικότερα.

Legalise It Award

Το δεύτερο βραβείο, «Legalise It Award», αφορά τη συνέχιση και προώθηση του αγώνα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης. Και σε αυτή την περίπτωση οι βραβευμένοι ήταν δύο, οι Ras Iyah V και Luciano. Ο Ras Iyah V είναι ένας από τους Rastafarian elders με έντονη δράση. Είναι πρόεδρος Ένωσης καλλιεργητών κάνναβης του Westmoreland και ο άνθρωπος πίσω από το Ganjamaica Cup που διοργανωνεται κάθε χρόνο στο Negril. Ο Luciano, γνωστός τραγουδιστής και υποστηρικτής της νομιμοποίησης της κάνναβης, προτίμησε να ανέβει να παραλάβει το βραβείο του με ένα τσιγάρο στο χέρι και τραγουδώντας «Excuse me while I light my spliff».

Bush Doctor Award

Το «Bush Doctor Award» απονέμεται σε προσωπικότητες που υπηρέτησαν τη μουσική βιομηχανία της Τζαμάικα. Το βραβείο αυτό απονεμήθηκε στον Copeland Forbes. Πρόκειται για τον άνθρωπο που έχει προσφέρει όσο κανένας άλλος στη μουσική βιομηχανία του νησιού για περισσότερες από πέντε δεκαετίες. Υπήρξε μάνατζερ των μεγαλύτερων καλλιτεχνών, διοργανωτής περιοδειών σε όλο τον κόσμο και διευθυντής της Comar Productions. Από τα χέρια του έχουν περάσει καλλιτέχνες όπως οι Bob Marley, Peter Tosh, Dennis Brown, Frankie Paul, Jimmy Cliff, Marcia Griffiths και πολλοί ακόμα, σε μια ατελείωτη λίστα αστέρων της reggae .

Equal Rights Award

Το τελευταίο βραβείο της βραδιάς ήταν το «Equal Rights Award». Απονέμεται σε προσωπικότητες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.  Το βραβείο αυτό απονεμήθηκε στον Nelson Mandela και παραλήφθηκε από την Jasmine Rand. Πρόκειται για μια γνωστή αμερικανίδα δικηγόρο με ειδίκευση στις υποθέσεις που αφορούν καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ο γνωστός μουσικός George ‘Fully’ Fullwood χάρισε στο μουσείο του Peter Tosh ένα μπάσο, με το οποίο τον είχε συνοδεύσει σε αμέτρητες περιοδείες και εμφανίσεις ανά τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Peter Tosh Awards 2017 και το φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Peter Tosh.

Απάντηση