Νέο single από τους Third World, «Eyes Are Up On You»

@
19 Σεπτέμβριος 2017
Third World - Eyes Are Up On You

Νέο single από τους Third World, «Eyes Are Up On You»

Η ιστορική reggae μπάντα Third World, κυκλοφόρησε ένα νέο single με τίτλο «Eyes Are Up On You».

Οι Third World είναι ένα από τα παλαιότερα σχήματα της Τζαμάικα που είναι ακόμα ενεργά στη μουσική σκηνή. Από το 1974 μέχρι και σήμερα συνεχίζουν τόσο τη μουσική παραγωγή όσο και τις live εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο. Το «Eyes Are Up On You» είναι το πιο πρόσφατο single που ηχογράφησαν, λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του νέου τους δίσκου.

Οι Thirld World ξεκίνησαν την πορεία τους το 1974. Σχηματίστηκαν από μουσικούς που έπαιζαν προηγουμένως στους «The Alley Cats» και «Inner Circle». Αρχικά παίζανε σε ξενοδοχεία και μαγαζιά του Kingston. Αφού υπέγραψαν με τη Island Records, συνόδευσαν τους Wailers στην ευρωπαϊκή τους περιοδεία.

Το 1976 οι Third World κυκλοφόρησαν τον πρώτο ομώνυμο δίσκο τους. Γνώρισαν όμως μεγάλη επιτυχία την αμέσως επόμενη χρονιά, με τη δεύτερη τους δουλειά, «96° In The Shade». Έκτοτε δε σταμάτησαν να μπαίνουν στο studio για νέες ηχογραφήσεις, έχοντας περισσότερα από 20 album στη δισκογραφία τους. Τελευταία τους δουλειά το «Under The Magic Sun», που κυκλοφόρησε το 2015, ένα χρόνο μετά την απώλεια του βασικού τους τραγουδιστή Bunny Rugs.

Το νέο single των Third World ονομάζεται «Eyes Are Up On You». Η παραγωγή είναι του Damian Marley και κυκλοφορεί από τη Ghetto Youths International. Πρόκειται για μια σύγχρονη reggae παραγωγή με ευχάριστη μελωδία. Οι στίχοι δίνουν βαρύτητα στις πράξεις κάθε ατόμου και την επιρροή που έχουν αυτές στους υπόλοιπους γύρω τους.

Τα δύο παλαιότερα μέλη των Third World είναι o Stephen «Cat» Coore στην κιθάρα και ο Richard Daley στο μπάσο. Και οι δύο βρίσκονται στη μπάντα από το ξεκίνημά της και έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Bob Marley. Η συνεργασία πλέον με τον γιο του, Damian, τους φέρνει αναμνήσεις από το παρελθόν. Ο ίδιος ο Jr Gong δήλωσε ότι είναι τιμή του να συνεργάζεται με τους «θείους» του.

Μπορείτε να ακούσετε το «Eyes Are Up On You» παρακάτω:

Απάντηση