Νέο video clip: Alborosie – Living Dread

@
20 Σεπτέμβριος 2017
Alborosie - Living Dread

Νέο video clip: Alborosie – Living Dread

Δείτε το ολοκαίνουριο βίντεο κλιπ του Alborosie για το νέο του single «Living Dread»!

Ο διάσημος Ιταλός τραγουδιστής Alborosie, είναι ένας από τους πιο δραστήριους reggae καλλιτέχνες τα τελευταία χρόνια. Η μουσική του παραγωγή είναι συνεχής και η δισκογραφία του εμπλουτίζεται διαρκώς. Τον τελευταίο μήνα κυκλοφόρησε ένα νέο single, με τίτλο «Living Dread». Το κομμάτι συνοδεύεται από ένα καλογυρισμένο video clip και προέρχεται από το νέο δίσκο που ετοιμάζει.

Με την πρώτη ακρόαση το «Living Dread» ακούγεται ιδιαίτερα οικείο. Ο λόγος είναι ότι το ρεφρέν του κομματιού βασίζεται στο πασίγνωστο «Antehm» των Black Uhuru. To «Anthem» κυκλοφόρησε το 1983 από την Island Records. Στο νέο του κομμάτι ο Alborosie δανείζεται τον στίχο «I and I born a living dread, inna these ya town of the living dread». Η υπόλοιπη παραγωγή του κομματιού είναι νέα, κινείται όμως στον αυθεντικό reggae ήχο των 70’s.

Όπως λέει ίδιος ο Alborosie: «Νομίζω ότι πρέπει να φέρουμε πίσω την ενέργεια των 60’s και των 70’s, όταν η μουσική είχε περισσότερα μηνύματα. Ζούμε σε μια εποχή επιφανειακή, οπότε πρέπει να γυρίσουμε πίσω στις πραγματικές μας ρίζες».

Το video clip έχει γυριστεί στο Portland της Jamaica από τον σκηνοθέτη Rick Elgood. Το θέμα και τα σκηνικά βασίζονται στην κλασική ταινία «Rockers» του 1978, που σκηνοθέτησε ο ελληνικής καταγωγής Ted Bafaloukos. Μάλιστα στο video clip εμφανίζεται ένας από τους αυθεντικούς πρωταγωνιστές της ταινίας, ο Leroy ‘Horsemouth’ Wallace.

To «Living Dread» είναι το πρώτο single από το νέο άλμπουμ που ετοιμάζει ο Alborosie. Η κυκλοφορία του δίσκου αναμένεται μέσα στο 2018. Δείτε το βίντεο κλιπ του νέου κομματιού παρακάτω:

Απάντηση