Ανταπόκριση: The Congos, Bergen Op Zoom, 2/11/2018

@
22 Νοέμβριος 2018
Ανταπόκριση: The Congos, Bergen Op Zoom, 2/11/2018, ReggaeYard.gr, Selector Rastayouth

Ανταπόκριση: The Congos, Bergen Op Zoom, 2/11/2018

Ανταπόκριση από το live των The Congos στο Bergen Op Zoom της Ολλανδίας, στις 2/11/2018, από τον Selector Rastayouth!

The Congos @GEBOUW-T, Bergen Op Zoom, 2/11/2018

Παρασκευή βράδυ, σε ένα μικρό stage μιας μικρής πόλης της Ολλανδίας, έχεις την ευκαιρία να δεις live τους The Congos! Ένα από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα γκρουπ της Roots Reggae απο την Jamaica!

Αυτό είναι κάτι σύνηθες στην Ολλανδία και για το λόγο αυτό το live παρακολούθησε ένα κοινό περίπου 120 ατόμων. Η σχετικά μικρή προσέλευση είναι αναμενόμενη, δεδομένης της υπερπροσφοράς εμφανίσεων απο αναγνωρισμένα ονόματα όλων τον ειδών μουσικής στη χώρα.

Φυσικά αν είσαι φίλος της reggae, αυτή την ευκαιρία δεν την χάνεις! Κατά την άφιξη στο χώρο γύρω στις 20:30, ο DJ ζεσταίνει ήδη την ατμόσφαιρα, με ένα σετ roots κυρίως ήχων.

Στις 21.00 ακριβώς βγαίνει στη σκηνή η μπάντα Pura Vida. Πρόκειται για τη μπάντα που συνοδεύει τα τελευταία χρόνια τους Congos στα live τους, τουλάχιστον στις χώρες της Κεντροδυτικής και Βόρειας Ευρώπης. Μια μπάντα απο μια μικρή πόλη του Βελγίου που έχει κυκλοφορήσει ήδη αρκετές δισκογραφικές δουλειές. Ξεχωρίζουν τα άλμπουμ σε συνεργασία με τους Congo Ashanti Roy και Lee Scratch Perry, αλλά και το πιο πρόσφατο με τους The Congos.

Το live των «The Congos»

Μετά από ένα σετ 60 λεπτών εμφανίζονται στη σκηνή οι Congos… Δέος… Είναι η τρίτη φορά που έχω την τύχη να βλέπω αυτό το τρίο, βγαλμένο από τα πρώτα χρόνια της Reggae μουσικής σκηνής. Μεγάλη μορφή και περισσότερο αναγνωρίσιμος ο Cedric Mython. Μαζί του φυσικά οι ‘Ashanti Roy’ Johnson (μαζί με τον Cedric αποτέλεσαν το αρχικό ντουέτο των Congos) και Watty Burnett. Με την προσθήκη του τελευταίου, το σχήμα πήρε την οριστική του μορφή και έμεινε στην ιστορία ως τρίο. Από το 1977 ως και σήμερα συνεχίζουν μαζί! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Cedric Mython γιόρταζε τα 71α γενέθλιά του, την εβδομάδα του live. Ήταν μάλιστα και ο πιο ενεργός πάνω στην σκηνή, όντας πραγματικά ο frontman του γκρουπ.

Οι Congos παρέμειναν στη σκηνή για μία ώρα και είκοσι λεπτά. Παίξανε ένα mix από όλη τη δισκογραφική τους διαδρομή. Ερμήνευσαν κομμάτια από το πρώτο τους δίσκο «Heart Of The Congos» (1977) μέχρι και την πρόσφατη συνεργασία τους με τους Pura Vida στο «Morning Star» (2018). Ακούστηκαν hits όπως τα «Congoman» , «Solid Foundation» και «Open Up The Gate» αλλά και το πιο γνωστό κομμάτι τους «Fisherman» που το κράτησαν ως encore. Οι Congos έδωσαν πραγματικά μια νότα από μια άλλη εποχή και κατάφεραν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα «μεγάλου» live, μπροστά σε ένα μικρό αριθμητικά κοινό.

Στα παραλειπόμενα… στο κοινό βρέθηκαν και δύο δικοί μας γνώριμοι από τα Rastavibe Festival, «United Sounds» (Tilburg), Ras Dre & Taki.

And the Music Life Journey goes on…

Till the next one, Keep strong and Positive.

Για το Reggaeyard.gr
Selector Rastayouth
#InRastafariWeTrust

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το live:

Απάντηση