Ο Systematic παρουσιάζει τους Lord Ambassador & Roots Sensation!

@
27 Νοέμβριος 2017
Ο Systematic παρουσιάζει τους Lord Ambassador & Roots Sensation!

Ο Systematic παρουσιάζει τους Lord Ambassador & Roots Sensation!

Ετοιμαστείτε για μια βραδιά Roots Reggae και Uk Dub, το Σάββατο 2/12 στο Red Sea, σε διοργάνωση του Systematic!


Αυτό το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, το Red Sea Reggae House θα σειστεί από τους ήχους του Origins Sound System! Έφτασε η ώρα για το δεύτερο μέρος του αφιερώματος του Systematic στην Sound System κουλτούρα.

Η βραδιά ονομάζεται «Sound System Culture Vol.2» και καλεσμένοι θα είναι οι Alvin Roots (Lord Ambassador Sound System) και Roots Sensation. Και οι δύο έρχονται από το Λονδίνο, έχοντας διαγράψει σημαντική καριέρα, εκπροσωπώντας τη Βρετανική Sound System σκηνή.

Alvin Roots – Lord Ambassador Sound System

Ο Alvin Roots είχε την πρώτη του επαφή με τη sound system σκηνή από πολύ νωρίς. Ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 με το «Gee Tek» Sound System. Λίγο αργότερα, μαζί με τον αδερφό του έφτιαξαν το «Love Shock» Sound και ξεκίνησαν να παίζουν σε parties αλλά και σε clashes. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, συμμετείχε στο «Channel One» Sound System, παίζοντας μαζί με μεγάλα ονόματα της σκηνής, όπως «Aba Shanti», «Jah Youth» και «Iration Steppas».

Σύντομα αποφάσισε να φτιάξει το δικό του sound, κάτι που οδήγησε στη γέννηση του «Lord Ambassador» Sound System, το 2002. Με το «Lord Ambassador» συμμετείχε σε μια σειρά από events, ενώ το 2007 ανέλαβε τη δική του «γωνιά» στο Notting Hill Carnival. Από τότε έχει σταθερή παρουσία εκεί κάθε χρόνο, έχει αποκτήσει μεγάλο κοινό και έχει παίξει σε διοργανώσεις σε όλη την Ευρώπη.

Roots Sensation

Ο δεύτερος καλεσμένος της βραδιάς είναι ο Roots Sensation. Πρόκειται για ένα dj και producer που ξεκίνησε την καριέρα του από την Κατάνια της Σικελίας το 2001. Τα set του εκτείνονται από σπάνια deep roots και dub κομμάτια μέχρι uk dub, με χαρακτηριστικό τη μοναδική χρήση των εφέ, echo, delays και σειρήνες, καθώς και τα θετικά μηνύματα στο μικρόφωνο.

Μετά την εγκατάστασή του στη Μεγάλη Βρετανία το 2010, έγινε γνωστός ηχογραφώντας vocals και dubplates στο προσωπικό του studio. Συνηθίζει να ψάχνει παλιά κομμάτια για επανακυκλοφορία σε κάποιο από τα labels που συμμετέχει. Συγκεκριμένα, είναι συνιδρυτής των «Roots Traders» και «Digital Traders» καθώς και του νέου label «Roots Sendation».  Παράλληλα, διατηρεί ένα μηνιαίο event στο Λονδίνο, με την ονομασία «Roots on the Corner». Σε αυτό έχει συνεργαστεί με μεγάλα sound systems της Βρετανικής σκηνής, όπως Real Roots, Solution Sound, Reality Sound System και Lord Ambassador Sound. Αντίστοιχα έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και οι Blood Shanti, Alpha Steppa, Reality Souljah και Ize Dread.

Origins Sound System

Το Origins Sound System  είναι ένα χειροποίητο Roots/ Dub ηχοσύστημα. Κατασκευάστηκε το 2015 από τον Roots Reggae/Uk Dub selector, Systematic. Μαζί με τα Irie Action Sound System και Dubwise Hi Fi, έχουν σχηματίσει το Athens Dub Conference, μια μουσική κοινότητα για την προώθηση της Reggae Sound System κουλτούρας στην Ελλάδα.

Sound System Culture Vol.2

H διοργάνωση του event γίνεται από τον Systematic, ο οποίος θα αναλάβει και το άνοιγμα της βραδιάς. Η έναρξη θα γίνει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου και η είσοδος θα κοστίζει 5€. Το χειροποίητο  ηχοσύστημα του Origins Sound System θα καλύψει ηχητικά τη βραδιά. Παράλληλα θα υπάρχει μπουφές με vegan φαγητό από την εξειδικευμένη κουζίνα του Roots, Foods and Culture.

Περισσότερες πληροφορίες για τη βραδιά μπορείτε να βρείτε στο event στο ReggaeYard ή στο facebook.

Κερδίστε προσκλήσεις!

Το ReggaeYard.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του «Sound System Culture Vol.2» και προσφέρει 2 προσκλήσεις για τη βραδιά! Για να συμμετάσχετε στην κλήρωση αρκεί να κάνετε public share αυτό το post από τη σελίδα μας στο facebook! Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής και οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα μας στο facebook. Μη ξεχνάτε να κάνετε το share ορατό σε όλους ώστε να μπορούμε να το δούμε και να σας συμπεριλάβουμε στην κλήρωση!

Απάντηση