Για δεύτερη χρονιά Peter Tosh Festival στο Kingston!

@
26 Σεπτέμβριος 2017
Peter Tosh Festival

Για δεύτερη χρονιά Peter Tosh Festival στο Kingston!

Το μουσείο Peter Tosh φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά το «Peter Tosh Festival», στις 19-22 Οκτωβρίου στο Kingston.

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του 2016 ήταν τα εγκαίνια του μουσείου Peter Tosh στο Kingston της Τζαμάικα. Με αφορμή τα εγκαίνια διοργανώθηκε συναυλία με σημαντικούς καλλιτέχνες για στήριξη του μουσείου. Μετά την περσινή επιτυχία, στο μουσείο διοργανώνεται και φέτος ένα τριήμερο εκδηλώσεων με αφορμή τα γενέθλια του σημαντικού Τζαμαϊκανού καλλιτέχνη. Στις εκδηλώσεις θα περιλαμβάνεται το μουσικό φεστιβάλ «Peter Tosh Festival», αλλά και η απονομή των βραβείων «Peter Tosh Awards». Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν από τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Kingsley Cooper, συνιδρυτή του μουσείου: «Καθώς θα γιορτάζουμε τα γενέθλια του Peter Tosh, αυτήν τη φορά φιλοξενώντας το Peter Tosh Festival στο μουσείο του Peter Tosh, είναι μια καλή στιγμή να σκεφτούμε πόσο σημαντικό δώρο είναι η ζωή, η καριέρα και η κληρονομιά που άφησε ο καλλιτέχνης. Ο αγώνας του για ίσα δικαιώματα, δικαιοσύνη και νομιμοποίηση της κάνναβης επηρέασαν ολόκληρο τον πλανήτη. Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτές τις εξελίξεις.»

Peter Tosh Festival & Awards

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, θα βραβευθούν προσωπικότητες που συνεισέφεραν στους στόχους για τους οποίους αγωνίστηκε ο Peter Tosh. Θα δοθούν τρία βραβεία. Το «Peter Tosh Equal Rights Award» θα απονεμηθεί σε κάποιο άτομο που βοήθησε στον αγώνα για ίσα διακαιώματα για όλους. Το «Peter Tosh Steppin’ Razor Award» θα δοθεί σε άτομα που επηρέασαν τις τέχνες. Τέλος, το «Peter Tosh Legalize It Award» θα επιβραβεύσει αυτούς που προώθησαν τον αγώνα για νομιμοποίηση της κάνναβης καθώς και την έρευνα για τις χρήσεις της.

Στο μουσικό κομμάτι των εκδηλώσεων θα συμμετάσχουν σημαντικοί καλλιτέχνες της reggae.  Ξεχωρίζουν οι Marcia Griffiths, Freddie McGregor, Luciano, Nadine Sutherland και Tony Rebel. Θα εμφανιστούν ακόμη ο γιος του τραγουδιστή Andrew Tosh, καθώς και τα εγγόνια του Dre Tosh και Jahzarah Tosh. H μπάντα που θα συνοδεύεσει τους τραγουδιστές είναι η επανένωση των «World, Sound and Power». Πρόκειται για το μουσικό σχήμα που συνόδευε τον Peter Tosh στην solo καριέρα του, μετά την αποχώρησή του από τους Wailers. Τη νέα γενιά της reggae θα εκπροσωπήσουν οι Queen Ifirca, Ikaya, Pam Hall, Gem Myers.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Peter Tosh.

Απάντηση