Παρουσίαση: Protoje – A Matter Of Time (2018)

@
14 Ιούλιος 2018
Protoje - A Matter Of Time (2018)

Παρουσίαση: Protoje – A Matter Of Time (2018)

To ReggaeYard.gr παρουσιάζει το νέο άλμπουμ του Protoje με τίτλο «A Matter Of Time»!

Ο Protoje αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης reggae σκηνής της Jamaica. Η κυκλοφορία του νέου του δίσκου αποτελεί όπως είναι αναμενόμενο, ένα από τα ορόσημα του 2018. Το «A Matter Of Time», όπως είναι ο τίτλος του άλμπουμ, φιλοδοξεί να αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες της χρονιάς.

Πρόκειται ουσιαστικά για το τέταρτο studio album του Protoje. Προηγήθηκαν τα «7 Years Itch» το 2011 και «The 8 Year Affair» το 2013, με το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Ακολούθησε το «Ancient Future» το 2015 για να έρθει το 2018 η σειρά του «A Matter Of Time». Είναι εμφανές ότι όλοι οι τίτλοι των δίσκων έχουν αναφορά στην έννοια του χρόνου.

«A Matter Of Time»

Το άλμπουμ αποτελείται από 10 κομμάτια. Τα τέσσερα από αυτά είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα σαν singles. Η αρχή έγινε με το «Blood Money» στις αρχές του 2017, που έγινε μάλιστα ένα από τα hits της χρονιάς. Αργότερα τον ίδιο χρόνο κυκλοφόρησε το «Truths & Rights» σε συνεργασία με τον Mortimer, ενώ ακολούθησε το «Bout Noon» τον Ιανουάριο του 2018. Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου ήρθε το «No Guarantee» σε συνεργασία με τον Chronixx.

Από τα υπόλοιπα κομμάτια ξεχωρίζουν τα «Camera Show», «Lessons» και «Mind Of A King». Ιδιαίτερη είναι και η δεύτερη συνεργασία του με τον Chronixx στο κομμάτι «Flames» με το οποίο ξεκινά ο δίσκος.

Το συνολικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Πρόκειται για ένα δίσκο που ακούγεται ολόκληρος ξανά και ξανά. Φρέσκος και σύγχρονος ήχος με πολλές επιρροές από dancehall και hip hop μέχρι jazz και κλασική μουσική.

Την παραγωγή του «A Matter Of Time» υπογράφει ο Winta James, ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους producers. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Tuff Gong Studio του Kingston και κυκλοφορεί από την In.Digg.Nation Collective / Overstand Entertainment.

Μπορείτε να ακούσετε το «A Matter Of Time» παρακάτω:

Απάντηση