Παρουσίαση: Nattali Rize – Rebel Frequency

@
26 Ιούλιος 2017
Nattali Rize - Rebel Frequency

Παρουσίαση: Nattali Rize – Rebel Frequency

Το ReggaeYard.gr παρουσιάζει το «Rebel Frequency» της Nattali Rize, ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες και έχει ήδη γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.

Το «Rebel Frequency» είναι το πρώτο solo album της Nattali Rize. Η ίδια όμως έχει να επιδείξει μια αρκετά μεγάλη καριέρα στη μουσική σκηνή. Γνωστή με το όνομα Natalie Pa’apa’a είναι μέλος του σχήματος «Blue King Brown» που ιδρύθηκε στο 2003 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Το 2014 μετακόμισε στη Τζαμάικα και άλλαξε το καλλιτεχνικό της όνομα σε Nattali Rize, ξεκινώντας παράλληλα solo καριέρα. Συνεργάστηκε με το Τζαμαϊκανό ντουέτο Notis HeavyweightRockaz, με αποτέλεσμα την κυκλοφορία του EP «New Era Frequency».

Η μουσική του άλμπουμ έχει επίκεντρο τη reggae, αλλά και επιρροές από το ροκ παρελθόν της τραγουδίστριας. Η θεματολογία των στίχων είναι κατά βάση πολιτική με ιδιαίτερα μηνύματα ενότητας, αλληλεγγύης και αγώνα για την ελευθερία. Η ίδια η Nattali Rize έχει σημαντική διαδρομή ως ακτιβίστρια και οι ιδέες της αντικατοπτρίζονται στους στίχους των κομματιών.

Rebel Frequency

Το «Rebel Frequency» αποτελείται απο 12 κομμάτια. Τα οκτώ από αυτά βασίζονται σε παραγωγές του Carlo «One Rebel» Santone, συντρόφου της Nattali Rize. Ο ήχος των κομματιών ποικίλει από easy listening κομμάτια, όπως το ακουστικό «One People» ή το «Meditation», σε πιο δυνατά όπως το «Warriors» και το ομώνυμο «Rebel Frequency». Ξεχωρίζει ακόμα η συνεργασία με τον Julian Marley στο «Nattry Rides Again» αλλά και το «Free Up Your Mind».

Οι Notis HeavyweightRockaz έχουν κάνει τις παραγωγές σε τρία κομμάτια. Πρόκειται για τη μεγάλη επιτυχία «Generations Will Rize» με τη συμμετοχή του Kabaka Pyramid, το πολύ δυνατό «Heart of a Lion» και το «Fly Away» σε συνεργασία με τους Raging Fyah.

Τέλος ο Βρετανός producer Lotek βρίσκεται πίσω από το «Evolutionary» στο οποίο συμμετέχουν ακόμη ο Dre Island και η Jah9.

Η ηχογράφηση του άλμπουμ έγινε σε σημαντικό βαθμό στο ιστορικλο «Tuff Gong Studio» που ιδρύθηκε από τον Bob Marley στο Kingston.

Το «Rebel Frequency» κυκλοφορεί από τη Baco Rercords με έδρα τη Γαλλία. Μπορείτε να ακούσετε και να αγοράσετε το άλμπουμ μέσω του Apple Music παρακάτω:

Απάντηση