Παρουσίαση: Mark Wonder – Dragon Slayer

@
23 Αύγουστος 2017
Mark Wonder - Dragon Slayer

Παρουσίαση: Mark Wonder – Dragon Slayer

Ο Τζαμαϊκανός τραγουδιστής Mark Wonder κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο του δίσκο με τίτλο «Dragon Slayer» και σας τον παρουσιάζουμε!

Το «Dragon Slayer» είναι το πέμπτο studio album του Mark Wonder και έρχεται δύο χρόνια μετά την τελευταία του δουλειά, «Scrolls of the Levite». Πρόκειται για ένα δίσκο με 12 κομμάτια που κινούνται σε κλασικό roots reggae ήχο των ’70s.

Ο Mark Wonder, είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους reggae τραγουδιστές. Γεννήθηκε στο Kingston της Jamaica και το πραγματικό του όνομα είναι Mark Thompson. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 ηχογραφώντας για το label «Black Scorpio». Έκτοτε, έχει συνεργαστεί με μια σειρά σημαντικών ανεξάρτητων labels και producers όπως AL.TA.FA.AN Records, Sound Proof, Bobby Digital και Addis Records. Η φωνή του είναι ιδιαίτερη και θυμίζει αρκετά τον Garnett Silk. Οι δουλειές του πάντα διακρίνονται για την ποιότητα τόσο στους στίχους όσο και στην ερμηνεία. Αυτός είναι ο λόγος που απολαμβάνει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους συναδέλφους του αν και ποτέ δε γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε ευρύτερα κοινά. Μάλιστα, έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες, με καλλιτέχνες όπως οι Sizzla, Capleton και Luciano.

Dragon Slayer

Το «Dragon Slayer» αποτελεί ίσως την καλύτερη δουλειά στη μέχρι τώρα δισκογραφία του Mark Wonder. Το άλμπουμ περιλαμβάνει 12 κομμάτια σε αυθεντικό roots ήχο. βασισμένα σε νέα και κλασικά riddims. Ανάμεσα στα πιο γνωστά είναι το «Roots and Culture» του Mikey Dread που χρησιμοποιείται στο κομμάτι «Militancy» και το «One Brother Short» των Mighty Diamonds στο «Celebrating this Life». Την μουσική εκτέλεση των κομματιών έχουν αναλάβει οι Roots Radics και οι Mafia & Fluxy εξασφαλίζοντας αυθεντικό reggae ήχο. Πίσω από την παραγωγή βρίσκονται οι Γάλλοι Irie Ites, υπέθυνοι για μια σειρά σημαντικών παραγωγών τα τελευταία χρόνια.

Αυτό που ξεχωρίζει τον δίσκο είναι οπωσδήποτε το συνολικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για 53 λεπτά ποιοτικής μουσικής, με εξαιρετική ερμηνεία από τον Mark Wonder, ενδιαφέροντες στίχους με βάθος και άψογα εκετελεσμένα riddims. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποια κομμάτια, αυτά θα ήταν το ομώνυμο «Dragon Slayer», το «Militancy» και το «True Patriots». Και πάλι όμως η δύναμη αυτού του άλμπου βρίσκεται στο συνολικό αποτέλεσμα και αυτό ίσως εξηγεί και την περιορισμένη δημοφιλία του Mark Wonder. Σε μια εποχή όπου τα εύκολα και catchy hits κυριαρχούν, αυτός προτιμά να δουλεύει με το δικό του τρόπο δίνοντας βάση στο ολοκληρωμένο τελικό αποτέλεσμα.

Μπορείτε να ακούσετε και να αγοράσετε το «Dragon Slayer» μέσω του apple music παρακάτω:

Απάντηση