Παρουσίαση: Mad Professor meets Jah9 – In The Midst Of The Storm

@
28 Σεπτέμβριος 2017
Mad Professor Meets Jah9 – In the Midst of the Storm

Παρουσίαση: Mad Professor meets Jah9 – In The Midst Of The Storm

Το ReggaeYard.gr παρουσιάζει τον πρόσφατο δίσκο των Mad Professor και Jah9, με τίτλο «In The Midst Of The Storm».

Η συνύπαρξη του Mad Professor στα controls με τη Jah9 στα φωνητικά, είναι από μόνη της υποθήκη για ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ο γνωστός παραγωγός από τη Γουϊάνα, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους εκπροσώπους της dub. Η Jah9 αποτελεί την πλέον ανερχόμενη γυναικεία φωνή της Τζαμάικα, συμμετέχοντας στη reggae revival σκηνή. O πρώτος διακρίνεται για τις ιδιαίτερες και ατμοσφαιρικές παραγωγές του, ενώ η δεύτερη για τη βαθιά spiritual ερμηνεία της. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο! O Mad Professor συναντά λοιπόν τη Jah9, στο dub remake του «9», με τον τίτλο «In The Midst Of The Storm».

Όταν η Jah9 κυκλοφόρησε πριν περίπου ένα χρόνο το «9», είχε ήδη διαγράψει μια πορεία περίπου 5 ετών στη δισκογραφία. Το άλμπουμ αυτό αποτέλεσε την επιβεβαίωση μιας ανοδικής καριέρας και την καθιέρωσή της σαν μία από τις σημαντικότερες γυναίκες εκπροσώπους της reggae. Το «9» απέσπασε θετικές κριτικές και γνώρισε μεγάλη απήχηση σε ευρύτερα κοινά σε παγκόσμιο επίπεδο. Λίγους μήνες αργότερα έρχεται η dub εκδοχή του album, σε επιμέλεια ενός από τους σημαντικότερους παραγωγούς του συγκεκριμένου χώρου.

In The Midst Of The Storm

To «In The Midst Of The Storm» περιλαμβάνει εννέα κομμάτια, όπως και το «9». Πέρα όμως από αυτό, τα κοινά των δύο δίσκων είναι περιορισμένα. Οι ηχογραφήσεις έγιναν εξαρχής και ο Mad Professor κινήθηκε ελεύθερα χαρίζοντας στα κομμάτια τον χαρακτηριστικό Ariwa ήχο. Τα φωνητικά της Jah9 εναρμονίζονται άψογα, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα. Η ποιότητα των παραγωγών είναι δεδομένη, ενώ το βάθος της δουλειάς φαίνεται μετά από αρκετές ακροάσεις. Κάθε κομμάτι έχει διαφορετικά στοιχεία και ήχους, ενώ το συνολικό αποτέλεσμα ακούγεται ευχάριστα, χωρίς να κουράζει.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποια από τα κομμάτια αυτά θα ήταν τα πολύ δυνατά «I Aware Dub» και «Lioness Order Dub». Εξαιρετικό είναι τόσο το άνοιγμα του δίσκου με το «The I Of The Storm», όσο και το κλείσιμο με το  «More and More Dub», όπου η μελωδία και τα κρουστά δημιουργούν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Σίγουρα το «In The Midst Of The Storm» απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε αυτούς που αγαπάνε τη dub. Είναι όμως ταυτόχρονα, ένα εξαιρετικό άκουσμα για όσους δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Πρόκειται για ένα υπέροχο ταξίδι στους ήχους της reggae και της dub, μέσα από τη δουλειά δύο ξεχωριστών καλλιτεχνών.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί από τη VP Records. Μπορείτε να ακούσετε και να αγοράσετε το «In The Midst Of The Storm» μέσα από την υπηρεσία Apple Music παρακάτω:

Απάντηση