Οι Northern Lights Sound System νικητές του Euro Rumble

@
27 Ιούνιος 2017
Euro Rumble Soundclash 2017

Οι Northern Lights Sound System νικητές του Euro Rumble

Οι Ιταλοί Northern Lights αναδείχθηκαν νικητές του Euro Rumble Soundclash, στο Wuppertal της Γερμανίας.

Φέτος διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Euro Rumble Soundclash. Στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό soundclash event της χρονιάς συμμετείχαν έξι sound systems από όλη την Ευρώπη. Έπαθλο, εκτός από το κύπελλο που απονέμεται στο νικητή και μια θέση στο World Clash 2017 στη Νέα Υόρκη.

Η διοργάνωση έγινε από τους έμπειρους promoters Irish & Chin, στο U-Club του Wuppertal της Γερμανίας, το περασμένο Σάββατο 24 Ιουνίου. Τα sounds που επλιέχθηκαν να συμμετάσχουν ήταν:

 • Biomassa Sound / Ελβετία
 • Safari Sound International / Σουηδία
 • Splendid sound / Πολωνία
 • Northern Lights sound system / Ιταλία
 • Irie Crew / Γαλλία
 • Warrior Sound International / Γερμανία
Euro Rumble – Οι κανόνες

Οι κανόνες των soundclash ποικίλουν ανάλογα με τη διοργάνωση. Στο Euro Rumble, το clash ξεκινά με έναν warm up γύρο, χωρίς ψηφοφορία και αποκλεισμό. Κάθε sound παίζει ένα 10λεπτο σετ που μπορεί να αποτελείται από dubplates και απλά 45ρια. Ακολουθούν άλλοι τέσσερις γύροι με τους ίδιους κανόνες, με τη διαφορά ότι σε αυτούς υπάρχει ηττημένος. Στο τέλος κάθε γύρου, το κοινό ψηφίζει για το sound που θα αποκλειστεί από τη συνέχεια της βραδιάς. Οι δύο τελευταίοι συμμετέχοντες που θα παραμείνουν στο παιχνίδι μάχονται στο τελευταίο γύρο για τη νίκη.

Ο τελευταίος γύρος ονομάζεται «Dub fi Dub» και σε αυτόν τα δύο sounds παίζουν από ένα κομμάτι εναλλάξ. Εδώ επιτρέπονται μόνο τα dubplates, ενώ το κοινό ψηφίζει αμέσως μετά από κάθε ζευγάρι κομματιών. Όποιος κερδίζει την ψηφοφορία παίρνει ένα πόντο. Νικητής είναι όποιος έχει τις περισσότερες νίκες μετά από 10 γύρους dub fi dub.

Euro Rumble 2017

Northern Lights Euro RumbleΣτην διοργάνωση του περασμένου Σαββάτου το πρώτο sound που αποχαιρέτησε το soundclash ήταν οι Biomassa από την Ελβετία. Ακολούθησαν οι Σουηδοί Safari Sound και οι Γάλλοι Irie Crew. Στον πέμπτο και τελευταίο eliminating round έμεινε έξω ο Warrior Sound. Αυτό αποτέλεσε και την έκπληξη της βραδιάς, καθώς ο Γερμανος Warrior έχει ένα από τα πιο έμπειρα sounds αλλά έπαιζε και στην έδρα του, το Wuppertal της Γερμανίας.

Στο Dub fi Dub οι Northern Lights και οι Splendind Sound πήγαν πόντο πόντο μέχρι τέλους. Στον τελευταίο γύρο οι Ιταλοί πήραν τη νίκη με ένα dubplate του κομματιού «Mafia» του LLoyd Parks. Με συνολική βαθμολογία 6-4 κατέκτησαν το τρόπαιο του πρώτου Euro Rumble Soundclash.

Οι Northern Lights με έδρα το Udinde της Ιταλίας, ιδρύθηκαν το 1998. Από το 2004 συμμετέχουν σε clashes με ιταλικά και διεθνή sounds. Μετά από μια παύση τριών χρόνων επανήλθαν το 2014 και έκτοτε είναι ιδιαίτερα δραστήριοι. Με τη νίκη τους στο Euro Rumble κέρδισαν την πρώτη τους συμμετοχή σε World Clash, στη Νέα Υόρκη.

Αντίπαλοι τους εκεί θα είναι οι:

 • King Turbo / Καναδάς (Defending Champions)
 • Platinum Kids / ΗΠΑ (Usa Rumble winners)
 • Fujiyama / Ιαπωνία (Japan Rumble Winners)
 • Platinum Cartel / Μεγάλη Βρετανία (UK Rumble Winners)
 • King Attarney  / Καναδάς (Canada Rumble Winners)

Το Word Clash θα διεξαχθεί μέσα στο 2017 στη Νέα Υόρκη σε διοργάνωση των Irish & Chin. Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε όταν οριστικοποιηθεί και δημοσιευθεί η ημερομηνία του event.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το European Rumble Soundclash παρακάτω:

 

 

Απάντηση