Συμπληρώνεται το lineup του 25ου Rototom Sunsplash!

@
24 Απρίλιος 2018
Rototom Sunsplash 2018

Συμπληρώνεται το lineup του 25ου Rototom Sunsplash!

Κορυφαία ονόματα της Reggae θα δώσουν το παρόν στην 25η διοργάνωση του Rototom Sunsplash Festival!

Όσο προχωράμε προς το καλοκαίρι, εντείνονται οι ετοιμασίες και οι ανακοινώσεις για τα φεστιβάλ της θερινής σεζόν. Το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Reggae Φεστιβάλ, Rototom Sunsplash, προετοιμάζεται για την επετειακή 25ή διοργάνωση. Αν και λείπουν ακόμη σημαντικά κομμάτια από το παζλ του τελικού προγράμματος, τα ονόματα των καλλιτεχνών που έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι εντυπωσιακά.

Το lineup

Όπως κάθε χρόνο, στο 25ο Rototom Sunsplash Festival θα εκπροσωπηθούν όλες οι τάσεις της Τζαμαϊκάνικης μουσικής. Ιστορικά ονόματα, νέα αστέρια και ανερχόμενοι καλλιτέχνες θα δώσουν το παρόν. Jimmy Cliff, The Skatalites, Derrick Morgan, The Mighty Diamonds, Cocoa Tea, Yellowman, Johnny Osbourne και Sly & Robbie θα καλύψουν τη ska, rocksteady, roots και digital εποχή. Η νεότερη γενιά συμμετέχει με καλλιτέχνες όπως οι Alborosie, Protoje, Tarrus RileyJulian Marley, Samory I, Koffee, και Skara Mucci. Οι γάλλοι Zion Train θα γιορτάσουν στο Rototom τα 30 τους χρόνια, ενώ ο βρετανός selecta David Rodigan θα εμφανιστεί με την «The Outlook Orchestra».

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα live που ξεφεύγουν από τον ξεκάθαρα Τζαμαϊκάνικο ήχο. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι Κουβανοί Orishas, οι Νεοζηλανδοί Fat Freddy’s Drop, αλλά και ο Αμερικάνος Ben Harper.

Σημαντική θα είναι και η παρουσία της soundystem σκηνής με τους Pow Pow Movement, Jugglerz, Coppershot, King Addies να έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους.

Η διοργάνωση

Το φετινό 25ο Rototom Sunsplash Festival θα διεξαχθεί από τις 16 μέχρι τις 22 Αυγούστου. Η τοποθεσία είναι και φέτος το Benicassim, στην Ανατολική ακτή της Ισπανίας, ανάμεσα σε Βαρκελώνη και Βαλένθια. Όπως κάθε χρόνο στα πλαίσια του φεστιβάλ θα υπάρχει πλήθος παράπλευρων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Τα εισιτήρια διατίθενται ήδη από την αρχή του χρόνου, με σημαντικές εκπτώσεις για όποιους τα κλείσουν νωρίς

Το ReggaeYard θα παρουσιάσει αναλυτικά το φεστιβάλ όταν οριστικοποιηθεί το πρόγραμμά του. Μέχρι τότε μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, στην επίσημη ιστοσελίδα rototomsunsplash.com.

Απάντηση