Κυκλοφόρησε το Kontraband του Kabaka Pyramid!

@
04 Ιούνιος 2018
Kabaka Pyramid - Kontraband

Κυκλοφόρησε το Kontraband του Kabaka Pyramid!

Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του Kabaka Pyramid είναι γεγονός και ονομάζεται «Kontraband»!

Ένας από τις περισσότερο αναμενόμενους δίσκους της χρονιάς κυκλοφόρησε! Πρόκειται για το «Kontraband», το πρώτο επίσημο άλμπουμ του Kabaka Pyramid. Την παραγωγή υπογράφουν οι Damian και Stephen Marley, ενώ περιλαμβάνονται ακόμη συνεργασίες με κορυφαία ονόματα της reggae. Αν σε αυτά προσθέσουμε τις εξαιρετικές ερμηνείες του Kabaka, με το ιδιαίτερο του στυλ, είναι εμφανές ότι το «Kontraband» θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους δίσκους του 2018.

Kabaka Pyramid

O Keron Samer, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Kabaka Pyramid, γεννήθηκε στο Kingston της Τζαμάικα. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική και το τραγούδι από μικρή ηλικία. Συνήθιζε μάλιστα να αλλάζει τους στίχους γνωστών τραγουδιών και να ηχογραφεί τις δικές του εκδοχές, χρησιμοποιώντας το κασετόφωνο της μητέρας του.

H reggae και συγκεκριμένα καλλιτέχνες όπως οι Sizzla και Peter Tosh, παρείχαν στον Kabka Pyramid ερεθίσματα για την πνευματική του εξέλιξη. Επηρεάστηκε όμως ιδιαίτερα και από hip hop ακούσματα και rappers όπως οι Cannibus, Nas και Common. Η εμφανής προτίμησή του σε καλλιτέχνες με conscious στίχους οδήγησε σε αντίστοιχο μονοπάτι και τη δική του καριέρα.

Ξεκίνησε αρχικά του ως rapper, γνωρίζοντας μάλιστα σχετική επιτυχία στην αντίστοιχη undeground σκηνή. Η πρώτη του κυκλοφορία σαν reggae καλλιτέχνης, ήταν το EP «Rebel Music», το 2011. Με σταθερή παραγωγή singles άρχισε να κάνει το όνομά του γνωστό και να εμφανίζεται σε συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Το 2015, με το single «Well Done» γνώρισε ουσιαστικά παγκόσμια αναγνώριση. Συνέχισε να ηχογραφεί επιτυχίες και συνεργάστηκε με ονόματα όπως οι Protoje και Chronixx. Παράλληλα δε σταμάτησε να προετοιμάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά, που τελικά κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες.

Kontraband

Το «Kontraband» αποτελεί το πρώτο LP του Kabaka Pyramid. Πρόκειται για ένα από τους περισσότερο αναμενόμενους δίσκους του 2018. Σε αυτό, εκτός από τη ήδη διευρυμένη φήμη του Kabaka, συνέβαλλε το γεγονός ότι στην παραγωγή συμμετέχουν οι Damian και Stephen Marley.

Ο δίσκος αποτελείται από 16 κομμάτια. Το ομώνυμο κομμάτι «Kontraband» είναι μια συνεργασία με τον Junior Gong. Στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη συνεργασίες με τους Chronixx, Protoje, Pressure Busspipe, Akon, Stonebwoy και Nattali Rize.

Όπως μας συνηθίζει, o Kabaka Pyramid κινείται στιχουργικά σε concsious μονοπάτια. Αντλεί τα θέματά του από την σύγχρονη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα ενώ δε διστάζει να πάρει ξεκάθαρη πολιτική θέση. Οι μουσικές παραγωγές είναι ιδιαίτερα ποιοτικές, ενώ τα φωνητικά βρίσκονται σε ισορροπία ανάμεσα σε reggae και hip hop ήχο.

Η παραγωγή του δίσκου έγινε σε συνεργασία των Ghetto Youths International και Bebble Rock Music. Μπορείτε να ακούσετε και να αγοράσετε το «Kontraband» μέσω της υπηρεσίας Apple Music παρακάτω:

Απάντηση