Ο Gramps Morgan πρεσβευτής του φεστιβάλ PANAFEST

@
08 Ιούνιος 2017
Gramps Morgan - Panafest

Ο Gramps Morgan πρεσβευτής του φεστιβάλ PANAFEST

Ο τραγουδιστής των Morgan Heritage, Roy ‘Gramps’ Morgan, ονομάστηκε επίσημος πρεσβευτής του φετινού PANAFEST.

To PANAFEST (Pan African Historical Theatre Project) είναι ένα πολιτιστικό γεγονός που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στη Γκάνα της Αφρικής. Το φεστιβάλ ξεκίνησε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα και ο κύριος στόχος του είναι να προωθήσει την ενότητα της Αφρικής και την ιδέα του Παναφρικανισμού. Το PANAFEST περιλαμβάνει μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που αφορούν το θέατρο, τη ποίηση και φυσικά τη μουσική.

Φέτος θα διεξαχθεί η 25ή επετειακή έκδοση του φεστιβάλ, στην Άκκρα της Γκάνας, στις 25 Ιουλίου με 2 Αυγούστου. Ο Gramps Morgan επιλέχθηκε να αποτελέσει τον Πρέσβη του PANAFEST στη διασπορά. Η ανακοίνωση της απόφασης αυτής έγινε μετά από μια επίσκεψη του ίδιου στη Γκάνα που διήρκεσε μια εβδομάδα .

Ο Gramps Morgan στην επίσημη παρουσίαση του από τους υπεύθυνους του φεστιβάλ δήλωσε:
«Μόλις επιστρέψω πίσω, η ευθύνη μου ως πρεσβευτής ενός Παναφρικανικού φεστιβάλ όπως το PANAFEST είναι ξεκάθαρη. Θα επικοινωνήσω με το δίκτυο των φίλων, γνωστών και συνεργατών μου και θα τους ενθαρρύνω να επισκεφθούν τη Γκάνα. Να ζήσουν για λίγο την ήσυχη ειρηνική ζωή εδώ και να δοκιμάσουν λίγο Banku, fufu και σούπα από καρύδα φοίνικα».

Στην ερώτηση αν θα εμφανιστούν οι Morgan Heritage κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ απάντησε πως αν πάνε όλα καλά θα καταφέρει να φέρει όλη τη μπάντα στη Γκάνα. «Εξάλλου είμαι ο μεγαλύτερος αδερφός στη μπάντα και μπορώ να επιβάλλω να έρθουν όλοι στο σπίτι για το Panafest», συμπλήρωσε με χιούμορ.

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του αφρικανικού φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Απάντηση