20 χρόνια World Clash συμπληρώνονται φέτος!

@
12 Μάρτιος 2018
World Clash 2018

20 χρόνια World Clash συμπληρώνονται φέτος!

Το World Clash γιορτάζει φέτος την 20ή του επέτειο, με πλήθος εκδηλώσεων!


Ο διαγωνισμός «World Clash» είναι ένα show που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τους Νεοϋορκέζους Irish και Chin. Έχει αναδειχθεί ως η σημαντικότερη διοργάνωση που παρουσιάζει την Τζαμαϊκάνικη μουσική κουλτούρα των soundclash σε όλο τον κόσμο. Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την έναρξη του, το 1998.

To World Clash ξεκίνησε ως ένα show για την αναβίωση της μουσικής μονομαχίας στη Νέα Υόρκη και σύντομα έγινε γνωστό παγκοσμίως. Μέσα στα 20 χρόνια του World Clash, συμμετείχαν τα μεγαλύτερα ονόματα της soundclash σκηνής. Τα line up των World Clash στο συνολό τους είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά με καλλιτέχνες και προσωπικότητες του ραδιοφώνου να έχουν περάσει από τις μονομαχίες. Πρόκειται για καλλιτέχνες όπως οι Beenie Man, Bounty Killer, Ninja Man και Elephant Man και ραδιοφωνικούς παραγωγούς όπως οι Jabba, Ragashanti, Squeeze και Dub Master.

Το πρώτο World Clash πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1998, στο nightclub Amazura στο Queens της Νέας Υόρκης. Διαγωνίστηκαν 3 sound, οι Kilamanjaro (οι νικητές), Coxsone και Downbeat. Από τότε η διοργάνωση έχει διεξαχθεί στη Τζαμάικα, τον Καναδά και την Αντίγκουα.

Στα 20 του χρόνια, το φημισμένο πλέον World Clash, δεν δείχνει κανένα σημάδι «κούρασης». Αντιθέτως, ήδη γίνονται προκαταρκτικές μονομαχίες ανά τον κόσμο γνωστές και ως Rumble Series, για να αναδειχθούν οι συμμετέχοντες στην επετειακή διοργάνωση των 20 χρόνων. Το πρώτο Rumble Series clash για το 2018, το Canada Rumble, έχει προγραμματιστεί για τις 3 Μαρτίου. Άλλα Rumble Series clashes έχουν προγραμματιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αντίγκουα, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία.

O Chin μιλάει για τα 20 χρόνια World Clash

Ο Garfield «Chin» Bourne, μοιράστηκε μερικά από τα σχέδια των διοργανωτών για τo επετειακό show, σε συνέντευξη που έδωσε στη Jamaica Observer.

«Θα κυκλοφορήσουμε μια αναμνηστική γραμμή από μπλουζάκια για την 20ή επετείο του show. Το πρώτο μπλουζάκι περιέχει μια λίστα με όλους τους συμμετέχοντες των 20 ετών». Το μπλουζάκι είναι ήδη διαθέσιμο στην ιστοσελίδα των Irish & Chin και είναι πραγματικά συλλεκτικό.

O Chin συνέχισε: «Επιπλέον, θα έχουμε συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στον εορτασμό των 20 χρόνων. Ελπίζουμε να φέρουμε τους νικητές του World Clash όλων των προηγούμενων χρόνων για μια εορταστική εκδήλωση. Οι εορτασμοί αυτοί, φυσικά, είναι συμπληρωματικοί της επίσημης διοργάνωσης του World Clash 2018, η οποία θα διεξαχθεί στον Καναδά.»

Ο Chin μίλησε ακόμη για τους στόχους της διοργάνωσης: «Όταν ξεκίνησε αρχικά το World Clash είχαμε θέσει κάποιους στόχους, οι οποίοι εκπληρώθηκαν κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων. Ένας από τους στόχους ήταν η διάδοση της ανταγωνιστικής κουλτούρας του soundsystem παγκοσμίως. Επίσης, η προώθηση της παραδοσιακής μορφής των διαγωνισμών των soundsystems. Ακόμα ένας στόχος ήταν o εκσυγχρονισμός αλλά και η διατήρηση της παράδοσης της μουσικής μονομαχίας. Μέσα στα χρόνια επιτεύχθηκε η ανάδειξη και η προβολή των selectors και των soundsystems τους. Σε αυτά τα 20 χρόνια καταφέραμε να μεταφέρουμε τον selector, ο οποίος βρισκόταν πίσω από τον ήχο, μπροστά και να τον μετατρέψουμε σε showman όπου δεν μιλάει απλά από το μικρόφωνο».

 

Απάντηση