15 χρόνια από την κυκλοφορία του Diwali Riddim

@
17 Μάιος 2017
Diwali Riddim - 15 χρόνια

15 χρόνια από την κυκλοφορία του Diwali Riddim

Τον Μάιο του 2002 κυκλοφόρησε το Diwali Riddim, ένα από τα πιο επιτυχημένα riddims της σύγχρονης dancehall μουσικής.

To Diwali Riddim κυκλοφόρησε στις αρχές του 2002 και άλλαξε τη ζωή του παραγωγού Steven “Lenky” Marsden. Η επιτυχία του riddim ήταν τόσο μεγάλη, ώστε έδωσε τεράστια ώθηση στη νέα γενιά της dancehall και χρησιμοποιήθηκε από πολλούς καλλιτέχνες σε όλο το κόσμο.

Σε πρόσφατη συνέντευξη στον Jamaican Observer ο Steven Marsden δήλωσε ότι δεν περίμενε ποτέ πως θα έχει τέτοια επιτυχία. Δούλευε για χρόνια πάνω στο riddim, ενώ έκανε όλες τις ηχογραφήσεις στο studio του σπιτιού του.

Στην έκδοση της Greensleeves «Rhythm Album #27: The Diwali» περιλαμβάνονται 20 κομμάτια. Ανάμεσα σε αυτά τα «Ruffest and Tuffest» του Assasin(aka Agent Sasco), «Sufferer» του Bounty Killer, «Overcome» του Wayne Marshall, «Shala La» του Buju Banton, «Get Busy» του Sean Paul κ.α.

«Οι δύο πρώτοι καλλιτέχνες που ηχογράφησα, ήταν ο Assasin και ο Zumzay, ενώ τελευταίος ήταν ο Sean Paul«, αναφέρει ο Steven Marsden. Την μεγαλύτερη επιτυχία γνώρισε η εκδοχή του Αμερικάνου Lumidee, Never Leave You (Uh Ooh, Uh Oooh) που έφτασε το νούμερο 1 σε πέντε χώρες. Το «Get Busy» του Sean Paul ήταν το νούμερο 1 στη λίστα «Billboard Hot 100». Στην τρίτη θέση της ίδιας λίστας έφτασε το «No Letting Go» του Wayne Wonder.

«Η ζωή μου άλλαξε φυσικά οικονομικά, αλλά παράλληλα μου δόθηκαν νέες ευκαιρίες, μέσω της επιτυχίας στα Billboard, ώστε να κάνω μουσική για ένα ευρύτερο κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο«, δήλωσε ο παραγωγός.

Η κυκλοφορία του Diwali Riddim αποτέλεσε τη σημαντικότερη στιγμή στη μέχρι τώρα καριέρα του Steven Marsden. Αυτή την περίοδο ο παραγωγός ετοίμασε ένα κομμάτι για τον επερχόμενο δίσκο του Jimmy Cliff «Life».

Ακούστε ένα mix με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Diwali Riddim:

Απάντηση