Νέο Album: Steel Pulse – Mass Manipulation

@
21 Μάιος 2019
Steel Pulse - Mass Manipulation (2019)

Νέο Album: Steel Pulse – Mass Manipulation

Οι θρυλικοί Steel Pulse κυκλοφόρησαν νέο άλμπουμ μετά από 15 χρόνια, με τίτλο «Mass Manipulation»!

Μια από τις παλαιότερες reggae μπάντες της Μεγάλης Βρετανίας, οι Steel Pulse, επέστρεψαν στη δισκογραφία. Το νέο τους άλμπουμ ονομάζεται «Mass Manipulation» και συνεχίζει την ιστορική διαδρομή του γκρουπ.

Είναι το πρώτο άλμπουμ, μετά από 15 χρόνια για τη θρυλική μπάντα. Οι David Hinds στα φωνητικά και Selwyn Brown στα πλήκτρα, πλαισιώθηκαν με νέα μέλη και δημιουργήσαν ένα σύγχρονο δίσκο, διατηρώντας τις ρίζες του συγκροτήματος.

Mass Manipulation (2019)

Στο «Mass Manipulation» οι Steel Pulse καταπιάνονται με σημαντικά ζητήματα της σύγχρονης εποχής. Η κλιματική αλλαγή, το εμπόριο ανθρώπων, η καταπίεση και η φτώχια είναι μερικές από τις θεματικές των κομματιών. Εξάλλου η μπάντα έχει μακριά παράδοση στην ενασχόληση με κοινωνικοπολιτικά θέματα μέσα από τη μουσική της.

Ο ήχος είναι ο χαρακτηριστικός γεμάτος ήχος των Steel Pusle, με έντονες κιθάρες, πνευστά και πλήκρα. To άλμπουμ αποτελείται από 17 κομμάτια και κυκλοφορεί από το δικό τους label, Rootfire Cooperative.

Μπορείτε να το ακούσεται και να το αγοράσετε μέσω της υπηρεσίας Apple Music παρακάτω:

Steel Pulse

Οι Steel Pulse ιδρύθηκαν το 1975, στο Birmingham της Αγγλίας. Στη σύνθεση τους συμμετείχαν μετανάστες από όλα τα μέρη της γης. Στους ιδρυτές του γκρουπ ήταν οι David Hinds και Basil Gabbidon στα φωντηριτά και την κιθάρα και ο Ronald McQueen στο μπασο. Μαζί τους ήταν ο Colin Gabbiddon στα drums και ο Michael Riley στα κρουστά.

Το πρώτο τους studio album, «Handsworth Revolution», κυκλοφόρησε το 1978. Ακολούθησαν τα «Tribute to the Martyrs» και «Caught You» το 1979 και 1980 αντίστοιχα. Συνέχισαν σταθερά τις κυκλοφορίες έχοντας συνολικά 11 studio album, με τελευταίο το «African Holocaust» το 2004.

Ξεχώρισε το «Babylon the Bandit» που το 1986 έγινε το πρώτο διεθνές album που κέρδισε Reggae Grammy.

Απάντηση