Ο Michael Palmer επιστρέφει στη μουσική σκηνή!

@
12 Οκτώβριος 2017
Michael Palmer

Ο Michael Palmer επιστρέφει στη μουσική σκηνή!

Ο βετεράνος τραγουδιστής Michael Palmer επιστρέφει στη δισκογραφία με δύο νέα τραγούδια!

Ο Τζαμαϊκανός τραγουδιστής Michael Palmer κυκλοφόρησε πρόσφατα δύο νέα τραγούδια, τα «Dreams» και «Come Fallah Mi». Με παραγωγό των τραγουδιών τον Ed Robinson, ο Michael Palmer ελπίζει να κάνει το comeback του στη μουσική σκηνή μετά από αρκετές δεκαετίες.

Ο Palmer έγινε ευρύτερα γνωστός το 1984 με το single του «Lick shot» που ανέβηκε στην κορυφή των charts. To «Lickshot» με παραγωγό τον George Phang, κυκλοφόρησε από την Power House και εκτόξευσε την καριέρα του Palmer.

Με το «Lickshot» άνοιξαν πολλές πόρτες στο χώρο της μουσικής και παρουσιάστηκαν πολλές ευκαιρίες για τον dancehall καλλιτέχνη. Η περίοδος εκείνη αποτέλεσε κορυφαία στιγμή στην καριέρα του Palmer γνωστού και ως Palma Dog.

O Michael Palmer ξεκίνησε από την περιοχή Maxfield Avenue του Kingston. Πήρε τα πρώτα του μουσικά ερεθίσματα από το γείτονα του Leroy Smart. Η καριέρα του ξεκίνησε στη δεκαετία του ’70, όπου συμμετείχε σε soundsystems όπως το «Stereophonic Sound» με τον General Echo. Η ανοδική πορεία της καριέρας του όμως διακόπηκε μετά τις δολοφονίες των Echo και Big John το 1980.

Angela, η πρώτη επιτυχία του Michael Palmer

Το 1975, ο Palmer κάνει το ντεμπούτο του με το τραγούδι «Mr. Landlord», με παραγωγό τον Oswald Thomas. Ενώ η πρώτη του μικρή επιτυχία «Angela» ήρθε το 1979 με το label «Yah We Gone» του Keith Wignall. Ο Michael Palmer συνολικά κυκλοφόρησε 6 σόλο άλμπουμς. Έκανε αρκετές επιτυχίες όπως τα «Smoke the Weed»  και «Star Performer».

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, λόγω προβλημάτων στην φωνή του οι γιατροί τον συμβούλεψαν να εγκαταλείψει τη μουσική. Έτσι μετακόμισε στις ΗΠΑ και έμεινε εκτός μουσικής σκηνής για περίπου 20 χρόνια.

Ο Palmer έζησε από μέσα την εποχή των soundsystems και πειραματίστηκε με διάφορους ήχους συμπεριλαμβανομένων των Stereophonic και Afro Tone. Τώρα στα 57 του ζει στην Νέα Υόρκη και ελπίζουμε να μας προσφέρει κι άλλα νέα κομμάτια.

Ακούστε παρακάτω το νέ του κομμάτι «Come Falla Mi»:

Απάντηση