Ο Freddie Mcgregor για τα βραβεία Grammy

@
13 Δεκέμβριος 2016
Freddie Mcgregor about Grammy Awards

Ο Freddie Mcgregor για τα βραβεία Grammy

Κατά μέτωπο επίθεση στα reggae Grammys εξαπέλυσε ο Τζαμαϊκανός καλλιτέχνης Freddie McGregor. Ο βετεράνος τραγουδιστής που αποκάλεσε το θεσμό ως «ντροπή απερίγραπτου μεγέθους για την reggae μουσική σκηνή».

«Πρέπει να έχουμε Τζαμαϊκανούς να επιλεγούν το καλύτερο reggae άλμπουμ. Πώς μπορεί λευκοί που δεν έχουν επαφή με την κουλτούρα μας να αποφασίσουν για μας; Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε το δικό μας reggae βραβείο, αλλά όταν κάποιος ζει σε μια χώρα όπου η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει τη μουσική κουλτούρα, η μουσική θα πεθάνει. Δεν είναι περίεργο που οι Τζαμαϊκανοί δεν αγοράζουν πλέον μουσική. Είναι ντροπή η χώρα που έχει δημιουργήσει μια τέτοια μουσική σκηνή, να έχει αναθέσει σήμερα σε ξένους να καθορίζουν ποια είναι η καλή reggae μουσική», πρόσθεσε ο McGregor.

Τα άλμπουμ που έχουν επιλεγεί για τις υποψηφιότητες reggae έχουν επικριθεί σκληρά στο παρελθόν ως ανιαρά και παράλληλα μη σχετικά με την Τζαμαικανική κουλτούρα. Τα άλμπουμ που έχουν επιλεγεί για το βραβείο 2017 που λαμβάνει χώρα στις 12 Φεβρουαρίου 2017 είναι από Devin Di Dakta, J Boog, Ziggy Marley, Raging Fyah, Rebelution και Soja.

Είναι γεγονός ότι μερικοί από τα πιο ταλαντούχους και παγκόσμιοι θρύλοι της reggae μουσικής βιομηχανίας, όπως ο ίδιος ο Freddie McGregor, ο Beres Hammond, ο Dennis Brown, ο Gregory Isaacs, ο Yellowman, ο Barrington Levy, η Marcia Griffiths, για να αναφέρουμε μερικά ονόματα, δεν έχουν κέρδισε πότε Grammy. Έτσι, ένα θεμελιώδες ερώτημα τίθεται από τον Freddie McGregor: Είναι αυτοί που αποφασίζουν για τα reggae Grammy σε αρμονία με το τι συμβαίνει στον κόσμο της reggae μουσικής;

Απάντηση