Νέο album από την Etana, «Reggae Forever»!

@
14 Μάιος 2018
Etana - Reggae Forever

Νέο album από την Etana, «Reggae Forever»!

Με το «Reggae Forever» επιστρέφει στη δισκογραφία η Τζαμαϊκανή Etana!

Μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες γυναικείες φωνές της Reggae, η Etana, κυκλοφόρησε τη νέα της δουλειά. Πρόκειται για το πέμπτο της studio album, με τίτλο «Reggae Forever». Λίγο μετά τη κυκλοφορία του, το «Reggae Forever» έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές και θεωρείται ένας από τους καλυτερους δίσκους της χρονιάς.

Etana

Η Etana γεννήθηκε στις 22 Μαΐου1984, στην August Town της Jamaica. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες για σπουδές. Παράτησε γρήγορα το κολέγιο και ξεκίνησε να τραγουδά σε ένα γυναικείο γκρουπ με το όνομα Gift. Απογοητευμένη από την Αμερικάνικη μουσική βιομηχανία επέστρεψε στη Τζαμάικα και το Kingston. Το 2005 έκανε τα φωνητικά στην περιοδεία του Richie Spice σε Αμερική και Ευρώπη. Την επόμενη χρονιά ηχογράφησε το πρώτο της single, ενώ το 2008 ήρθε ο πρώτος της δίσκος «The Strong One».

Η συνεργασία της με την VP Records έφερε ακόμη τρεις δίσκους. Πρόκειται για τα «Free Expression», «Better Tomorrow» και «I Rise» το 2011, 2013 και 2014 αντίστοιχα.

Reggae Forever

Το Reggae Forever αποτελεί την πρώτη δουλειά της Etana, μετά τη λήξη της συνεργασίας της με τη Vp records. Σύμφωνα με την ίδια αποτελεί την πρώτη καθαρά προσωπική της δουλειά. «Ελπίζω οι φανς μου να έχουν την ίδια αγάπη για τη μουσική με εμένα. Ελπίζω να μπορούν να δουν την εξέλιξη στο στιχουργικό κομμάτι, τα φωνητικά και την ευελιξία. Ελπίζω ότι μπορούν να εκτιμήσουν τα διαφορετικά μηνύματα στη μουσική. Ελπίζω ότι οι φανς μου θα χαρούν με κάθε όψη του άλμπουμ. Περισσότερα vibes, περισσότερη ενέργεια, περισσότερη χαρά!».

Το άλμπουμ αποτελείται από 14 κομμάτια σε κλασικούς roots reggae και lovers rock ήχους. Η Etana έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο στιχουργικό κομμάτι και στην ερμηνεία. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Πρόκειται για μια δουλειά με προοπτική περισσότερα να αποτελέσει ένα κλασικό reggae δίσκο, παρά μια επιτυχία της εποχής.

Την παραγωγή και διανομή έχει αναλάβει η Tad’s Record. Μπορείτε να ακούσετε και να αγοράσετε το άλμπουμ, μέσω της υπηρεσίας Apple Music παρακάτω:

 

Απάντηση