LLoyd Coxsone εναντίων David Rodigan

@
10 Απρίλιος 2017
LLoyd Coxsone diss David Rodigan

LLoyd Coxsone εναντίων David Rodigan

Ο LLoyd Coxsone κατηγορεί τον David Rodigan ότι δεν προωθεί Τζαμαϊκανούς καλλιτέχνες, αλλά χρησιμοποιεί τη reggae για προσωπική του προβολή.

Ο ιδρυτής του ιστορικού «Sir Coxsone Outernational Sound System» επιτίθεται ευθέως στον Rodigan. Αφορμή αποτέλεσε η ιδιαίτερη μεταχείριση και εκτίμηση που απολαμβάνει ο Βρετανός Dj και ραδιοφωνικός παραγωγός στη Τζαμάικα.

Στη διάρκειας 18 λεπτών συνέντευξή του, ο Coxsone ισχυρίζεται ότι μιλάει εξ’ ονόματος των περίπου 500 sound systems της Μ. Βρετανίας. Απευθύνεται αρχικά στους συμπατριώτες του και τους υπενθυμίζει τη συνεισφορά των sound systems στην εξάπλωση της reggae στην Αγγλία. Αναφέρεται σε παλαιότερες δεκαετίες, όταν βίωσαν ανοιχτά το ρατσισμό και την αστυνομική καταστολή. Περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, κατασκευάζοντας μόνοι τους τα ηχοσυστήματα και μεταφέροντας τα από πόλη σε πόλη για να διαδώσουν τη μουσική της Τζαμάικα.

Στη συνέχεια, επιτίθεται στον David Rodigan κατηγορώντας τον ότι υπόσχεται σε Τζαμαϊκανούς καλλιτέχνες ότι θα τους προωθήσει στο Βρετανικό κοινό. Αντιθέτως τους χρησιμοποιεί για να αναδειχθεί ο ίδιος προσωπικά. Όπως λέει ο Coxsone, ο Rodigan αποκαλείται «Νονός» ή «Βασιλιάς» της reggae στην Αγγλία, αλλά η πρώτη φορά που πήγε σε soundsystem ήταν σε βραδιά του ίδιου. Μάλιστα κατονομάζει μια σειρά ιστορικών soundmen που είναι οι πραγματικοί «Νονοί της Reggae» στη Μ. Βρετανία, σύμφωνα με τον ίδιο.

O Sir Coxsone προκαλεί τον Rodigan να κατονομάσει έστω και έναν καλλιτέχνη που βοήθησε να γίνει γνωστός στη Μ. Βρετανία. Όπως ισχυρίζεται, ο ίδιος και τα 500 soundsytems τα οποία εκπροσωπεί, κατόρθωσαν να φέρουν τη Marcia Griffiths, τον Ken Boothe, τον Bob Marley και τον Dennis Brown στα επίσημα charts στης Αγγλίας.

Στο τέλος της συνέντευξης, ονομάζει κοροϊδευτικά τον Rodigan “Rob n Gone”, θέλοντας να δείξει ότι έχει πάρει από τη reggae περισσότερα από όσα έχει προσφέρει.

Ο Rodigan μέχρι τώρα έχει απαντήσει μέσω tweet με τη γνωστή παροιμία “όσα δε φτάνει η αλεπού”…

Ακολουθεί η συνέντευξη του Lloyd Coxsone:

Απάντηση