Ο Jimmy Cliff υποψήφιος για το Songwriters Hall of Fame!

@
11 Ιανουάριος 2019
Ο Jimmy Cliff υποψήφιος για το Songwriters Hall of Fame!

Ο Jimmy Cliff υποψήφιος για το Songwriters Hall of Fame!

Ο θρυλικός Tζαμαϊκανός μουσικός Jimmy Cliff είναι φέτος υποψήφιος για το Hall of Fame των τραγουδοποιών.

Μια ακόμη διάκριση περιμένει τον θρύλο της μουσικής της Τζαμάικα Jimmy Cliff. Το όνομά του βρίσκεται ανάμεσα στη λίστα με τους υποψήφιους για ένταξη στο Songwriters Hall of Fame.

Ο Jimmy Cliff είναι συνηθισμένος στις διακρίσεις. Είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους μουσικούς της Τζαμάικα όλων των εποχών. Απολαμβάνει παγκόσμια αναγνώριση και έχει τιμηθεί με αμέτρητα βραβεία.

Έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο Grammy καλύτερου Reggae Album, ενώ ισάριθμες φορές έχει βραβευτεί με το Grammy Hall Of Fame. Μαζί με τον Bunny Wailer είναι οι μόνοι εν ζωή μουσικοί που έχουν διακριθεί με το «Order of Merit«. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που δίνεται από την κυβέρνηση της Τζαμάικα, για την προσφορά στις τέχνες και τις επιστήμες.

To Songwriters Hall of Fame είναι ένας διαφορετικός οργανισμός. Σκοπός του είναι να διατηρεί, να τιμά και να γιορτάζει τη μουσική κληρονομιά των κορυφαίων τραγουδοποιών. Παράλληλα, επιδιώκει να καλλιεργεί νέα ταλέντα μέσα από workshops και υποτροφίες. Για να είναι υποψήφιος κάποιος καλλιτέχνης θα πρέπει να έχει γράψει τραγούδια για τουλάχιστον 20 χρόνια.

Ο Jimmy Cliff βρίσκεται στη μουσική σκηνή για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Πολλά από τα τραγούδια του έχουν γίνει τεράστιες επιτυχίες, όπως τα «The Harder They Come», «Many Rivers To Cross», «You Can Get It If You Really Want».

Ανάμεσα στις φετινές υποψηφιότητες ξεχωρίζουν οι Cat Stevens, Vince Gill, Missy Elliott και Mariah Carey. Η επίσημη απονομή θα πραγματοποιηθεί στο 50ο ετήσιο Induction and Awards Gala στη Νέα Υόρκη στις 13 Ιουνίου 2019.

Jimmy Cliff, the harder he comes

Ο Jimmy Chambers Cliff γεννήθηκε το 1948 στο St. James στην Τζαμάικα. Είναι γνωστός για την δουλειά του ως ska και reggae μουσικός, τραγουδιστής και ηθοποιός. Ο Jimmy Cliff άρχισε να γράφει τραγούδια από το δημοτικό. Μετακόμισε στο Kingston το 1962, για να παρακολουθήσει μαθήματα σε τεχνικό σχολείο. Στη συνέχεια όμως έπεισε τον Leslie Kong, ιδιοκτήτη ενός δισκάδικου να ασχοληθούν με τις ηχογραφήσεις.

Τα πρώτα του δύο singles δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη ανταπόκριση. Η καριέρα του πήρε ώθηση στα 14 του όταν το τραγούδι του «Hurricane Hattie», του οποίου παραγωγός ήταν ο Kong, έγινε επιτυχία. Ο Cliff εκτοξεύθηκε όταν πρωτοεμφανίστηκε ως «Ivanhoe Ivan Martin» στην κλασική ταινία «The Harder They Come». Η ταινία αναφέρει την ιστορία ενός νεαρού Τζαμαϊκανού που ταξιδεύει στο Kingston με την ελπίδα να μπει στη βιομηχανία της μουσικής. Καταλήγει όμως να κάνει μια παραβατική ζωή. Το soundtrack της ταινίας ήταν μια μεγάλη επιτυχία και έδωσε μεγάλη ώθηση στην παγκόσμια αναγνώριση της Reggae.

Απάντηση