Νέο Άλμπουμ: Groundation – The Next Generation (2018)

@
12 Νοέμβριος 2018
Νέο Άλμπουμ: Groundation - The Next Generation (2018)

Νέο Άλμπουμ: Groundation – The Next Generation (2018)

Οι Groundation επιστρέφουν με ένα νέο άλμπουμ, με τίτλο «The Next Generation».

«The Next Generation» ονομάζεται το νέο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν πρόσφατα οι Groundation. Ο τίτλος δεν είναι τυχαίος, καθώς η ιστορική reggae μπάντα των ΗΠΑ επανέρχεται στο προσκήνιο, με μια νέα γενιά μουσικών.

Οι Groundation ιδρύθηκαν το 1998 στη Βόρεια Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Harrison Stafford. Η μπάντα αριθμούσε εννέα μέλη συνολικά, όλοι τους σημαντικοί και έμπειροι μουσικοί. Ο ήχος των Groundation είχε επίκεντρο τη reggae έχοντας ωστόσο σημαντικές jazz, αφρικάνικες και latin επιρροές. Μέχρι το 2015 οι Groundation είχαν κυκλοφορήσει οκτώ studio albums καθώς και αρκετά dub versions και live ηχογραφήσεις.

The Next Generation

Το «The Next Generation» έρχεται μετά από μια δημιουργική παύση τριών χρόνων. Ο Harrison Stafford  δημιούργησε μια νέα ομάδα μουσικών, δίνοντας νέα πνοή στο project. O Wil Blades βρίσκεται στα πλήκτρα, ο Isaiah Palmer στο μπάσο και ο Jake Shandling στα ντραμς. Οι Brady Shammar και Alreca Smith αναλαμβάνουν τα φωνητικά. Ο Eduardo Gross παίζει κιθάρα, ενώ τα χαρακτηριστικά πνευστά της μπάντας ερμηνεύουν οι Craig Berletti στην τρομπέτα και Roger Cox στο σαξόφωνο.

Ο ήχος του «The Next Generation» είναι φρέσκος αλλά ταυτόχρονα μοιάζει κλασικός. Έχει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έκαναν τους Groundation γνωστούς σε όλο τον κόσμο. Μελωδίες και ήχοι από όλο το φάσμα της reggae, εμπλουτισμένοι με jazz και funk στοιχεία. Υπάρχουν κομμάτια που κινούνται κοντά στον παραδοσιακό ήχο όπως τα «Hero», «Warrior Blues» και «New Life». Παράλληλα δημιουργίες όπως τα «One But Ten», «Lion In A Man» και «Prophets & Profit» έχουν πιο έντονες jazz και funk επιρροές.

Η ποικιλία των ήχων και η συνολική ποιότητα της παραγωγής δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον σύνολο. Το «The Next Generation» κυκλοφορεί από το ιδιαίτερα δραστήριο γαλλικό label Baco Rercords.

Μπορείτε να ακούσετε και να αγοράσετε το άλμπουμ, μέσω της υπηρεσίας Apple Music παρακάτω:

Απάντηση