Πρώτο τέυχος για το «Global Reggae Charts»

@
15 Μάιος 2017
Global Reggae Charts

Πρώτο τέυχος για το «Global Reggae Charts»

Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του «Global Reggae Charts», μιας ηλεκτρονικής έκδοσης αφιερωμένης σε reggae charts.

Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια καταγραφής των πιο δημοφιλών reggae άλμπουμ και κομματιών παγκοσμίως. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το «Global Reggae Chars» φιλοδοξεί να πετύχει δύο στόχους:

  • τη δημιουργία charts βασισμένων όχι σε πωλήσεις, αλλά σε ψηφοφορία
  • την εύκολη εύρεση νέων reggae κομματιών και άλμπουμ από το κοινό της reggae

Το «Global Reggae Charts» ακολουθεί μια διαφορετική φιλοσοφία από τα συνηθισμένα charts, όπως το Billboard, που βασίζονται κυρίως σε στοιχεία φυσικών και ηλεκτρονικών πωλήσεων, καθώς και σε streaming υπηρεσίες. Η προσέγγιση αυτή αλλοιώνει την πραγματική εικόνα, καθώς πλέον πολλά άλμπουμ κυκλοφορούν ελεύθερα, όπως το «Roots & Chalice» του Chronixx, ή το πρόσφατο «Intro» του Dexta Daps. Τα άλμπουμ αυτά έχουν μηδενικές πωλήσεις και είναι πολύ δύσκολο να εμφανιστούν στα υπάρχοντα charts.

Αντίθετα, τo «Global Reggae Charts» βασίζεται σε ψήφους που συγκεντρώνει από ραδιοφωνικούς παραγωγούς παραδοσιακών και διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών. Το project βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, αλλά συνεργάζεται ήδη με πολλά ενημερωτικά μέσα από όλο τον κόσμο.

Στην πρώτη έκδοση του «Global Reggae Charts» περιλαμβάνεται η λίστα με τα 10 πιο δημοφιλή άλμπουμ και 20 δημοφιλέστερα κομμάτια. Ενδεικτικά οι 3 πρώτες θέσεις κάθε λίστας είναι:

Album Charts – Top 10

  1. Nattali Rize – Rebel Frequency (Baco Records)
  2. Spiritual – Awakening (VP Records)
  3. Queen Ifrica – Climb (VP Records)

Single Charts – Top 20

  1. Talisman – Relijan (Sugar Shack Records)
  2. Mista Savona – Carnival feat. Solis & Randy Valentine (Baco Records)
  3. Tóke – Open the World feat. Ras Muhamad (Bassplate Records)

Η επιτυχία αυτού του νέου εγχειρήματος βασίζεται στη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων παραγωγών στις ψηφοφορίες. Για το λόγο αυτό οι δημιουργοί του καλούν όποιον επιθυμεί να εγγραφεί στο αντίστοιχο website σε ώστε να λαμβάνει μέρος στις ψηφοφορίες.

Στην μίνι έκδοση κάθε τεύχους θα περιλαμβάνεται η παρουσίαση ενός από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς που ψηφίζουν, καθώς και συνέντευξη με κάποιον καλλιτέχνη.

Κατεβάστε την πρώτη έκδοση του «Global Reggae Charts» απευθείας από εδώ: Global Reggae Charts – Issue #1 – May 2017 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα globalreggaecharts.com.

Απάντηση