Ο Earl Lindo, μουσικός των Wailers, πέθανε σε ηλικία 64 ετών.

@
06 Σεπτέμβριος 2017
RIP Earl Lindo, Earl Wire Lindo

Ο Earl Lindo, μουσικός των Wailers, πέθανε σε ηλικία 64 ετών.

Ένα από τα original μέλη των Wailers, o Earl Lindo, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών.

Ο Earl Lindo, γνωστός με το ψευδώνυμο «Wire» ή «Wya» ήταν ένας από τους παλαιότερους μουσικούς των «The Wailers». Ήταν ο πρώτος που προστέθηκε στην ιστορική μπάντα, αμέσως μετά τους Bunny Wailer, Bob Marley και Peter Tosh.

Ο Earl Lindo γεννήθηκε στο Kingston, στις 7 Ιανουαρίου 1953 και ξεκίνησε να παίζει μουσική στο Excelsior High School. Η πρώτη του επαφή με τη reggae έγινε παίζοντας πλήκτρα για τον Tommy McCook και τους The Supersonics. Σε αυτήν την περίοδο γνώρισε επιτυχία με το ορχηστρικό κομμάτι «Ball». Στη συνέχεια συμμετείχε στους Meters με τους οποίους έκανε support στους Bob Andy, Peter Tosh και Dennis Brown. H μπάντα διαλύθηκε σύντομα και ο «Wire» μεταπήδησε στους «Now Generation». Η προηγούμενη γνωριμία του με τον Peter Tosh, του έδωσε τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε περιοδεία του στις ΗΠΑ, μαζί με τους Carlton και Aston «Familyman» Barrett.

Το 1972 έγινε ο πρώτος μουσικός που προσκλήθηκε να συμμετάσχει στους Wailers. Το 1974 ο Earl Lindo αποχώρησε από τη μπάντα για να ακολουθήσει solo καριέρα. Το 1977 επέστρεψε στη Τζαμάικα και ένα χρόνο αργότερα συνεργάστηκε και πάλι με τους Wailers. Έμεινε ενεργός μουσικά για πολλά χρόνια, παίζοντας πλήκτρα και κιθάρα. Το 2017 συμμετείχε μαζί με τους Wailers στη πρόσφατη περιοδεία τους στη Μεγάλη Βρετανία.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Earl Lindo συμμετείχε σε αναρίθμητες ηχογραφήσεις για το Studio One, του Coxsone Dodd. Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της reggae, όπως οι Burning SpearBig Youth, Culture, I Roy κ.α.

Ο Earl Lindo πέθανε στις 4 Σεπτεμβρίου 2017, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες συμμετοχές σε ηχογραφήσεις, καθώς και αρκετές προσωπικές δουλειές. Οι «The Wailers» επιβεβαίωσαν την είδηση του θανάτου στο facebook λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μόνο ένας Earl ‘Wya’ Lindo και σήμερα επέστρεψε στο σπίτι για να βρει τον Bob, τον Peter και τον Carly για ένα mystical jam session στη Zion». Ο Earl Lindo είναι το τέταρτο μέλος των Wailers που «έφυγε», μετά τους Bob Marley, Peter Tosh και Carlton Barrett.

Μπορείτε να τον δείτε στο παρακάτω βίντεο να συνοδεύει στην κιθάρα τον Bob Marley στην εκτέλεση του «Redemption Song» για το JBC της Jamaica.

Απάντηση