Ο Bunny Wailer έγινε 70 ετών και εγκαινίασε το «Wailers Museum»

@
20 Απρίλιος 2017
Bunny Wailer Museum

Ο Bunny Wailer έγινε 70 ετών και εγκαινίασε το «Wailers Museum»

O Bunny Wailer γιόρτασε τα εβδομηκοστά του γενέθλια με τα εγκαίνια του «Wailers Museum».

Η πλήρης ονομασία του μουσείου είναι «Wailers Museum: Celebrating the Life and Legacy of Bunny Wailer». Βρίσκεται στην περιοχή Washington Gardens του Kingtston και καταλαμβάνει 4 δωμάτια του πατρικού σπιτιού του Bunny Wailer.

Οι Wailers σχηματίστηκαν στις αρχές του ’60 στην Trenchtown του Kingston. Μαζί με τον Bob Marley και τον Peter Tosh ηχογράφησαν τα κλασικά πλέον άλμπουμ «Catch A Fire» και «Burnin'» το 1973 για την Island Records. Στη συνέχεια και οι τρεις ακολούθησαν σόλο καριέρες, επηρέαζοντας καθοριστικά την εξέλιξη της reggae.

Ο Bunny Wailer, στην ιστοσελίδα του μουσείου αναφέρει: «Εμπνεύστηκα από το άνοιγμα του μουσείου του Peter Tosh, μετά και από αυτό του Bob Marley. Παρατήρησα ότι κανένα από τα δύο δεν μπαίνει σε βάθος στην ιστορία των Wailers. Ένιωσα βαρύτερη την ευθύνη, ως ο μόνος εν ζωή, να ιδρύσω ένα μουσείο που θα παρουσιάζει την κληρονομιά των The Wailers και το ρόλο τους στην εξέλιξη των Ska, Rocksteady, Reggae και Dancehall.»

Στο μουσείο εκθέτονται προσωπικά αντικείμενα του Bunny Wailer, καθώς και τα 3 βραβεία Grammy που έχει κερδίσει. Στα εγκαίνια του μουσείου παρευρέθηκαν αρκετοί καλλιτέχνες όπως ο Capleton, ο Stranger Cole κ.α.

Δείτε παρακάτω τον Bunny Wailer να παρουσιάζει το μουσείο:

Απάντηση