Equiknoxx

@ Romantso

Equiknoxx

@ Romantso

Οι Mafia, Hypermedium και το Ρομάντσο παρουσιάζουν:

EQUIKNOXX (live)
JAY GLASS DUBS (live)
ECHO CANYON (live)
ASTYTEKK (dj set)
HYPERMEDIUM SOUNDSYSTEM (dj set)

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου
ΡΟΜΑΝΤΣΟ
Αναξαγόρα 3-5 • Αθήνα
Έναρξη 23.00 | Είσοδος: 10 ευρώ

_____________________________

EQUIKNOXX

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, οι Equiknoxx, αυτό το πολυμελές soundsystem από το Kingston (με βασικά μέλη τους Gavsborg, Time Cow, Shanique Marie, Kemikal και Bobby Blackbird), έχουν δημιουργήσει beats και έχουν επιμεληθεί backing tracks για πολλούς αστέρες της dancehall, όπως οι Beenie Man, Ward 21 και Busy Signal. Ύστερα από την παραγωγή αρκετών dancehall hits που δέχτηκαν εκατομμύρια plays, το 2016 η κολεκτίβα των Equiknoxx βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής του κοινού αλλά και των κριτικών με την πρώτη κυκλοφορία τους στην εταιρεία DDS των Demdike Stare, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία το 2017 με το δεύτερο άλμπουμ τους, Colon Man, το οποίο αποτέλεσε ένα ξεκάθαρο βήμα προς τα εμπρός για τους τζαμαϊκανούς καλλιτέχνες. Το μείγμα χορευτικών grooves και η μινιμαλιστική δημιουργική προσέγγιση στην παραγωγή καθιστά τη μουσική των Equiknoxx ένα παράδειγμα πρωτοτυπίας και ποικιλίας, το οποίο μοιάζει να μην έχει όμοιο στη σύγχρονη σκηνή. Συνδυάζοντας την dancehall κληρονομιά της Τζαμάϊκα με την εξερεύνηση ανορθόδοξων τεχνικών παραγωγής, στα riddims των Equiknoxx η dub συναντά την club music, τα πολυρυθμικά κρουστά και τα samples από τιτιβίσματα, μεταλλόφωνα και φωνητικά.
https://soundcloud.com/equiknoxxmusic

JAY GLASS DUBS

Ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους των πειραματικών dub electronics και βασικό μέλος της ομάδας της Bokeh Versions, ο Δημήτρης Παπαδάτος είναι συνθέτης, μουσικός και sound artist με έδρα την Αθήνα. Το project του, Jay Glass Dubs, είναι μια άσκηση ύφους σε μια εναλλακτική ιστορική προσέγγιση της dub, απογυμνωμένη στη βασική φόρμα που αποτελείται από ντραμς/μπάσο/φωνητικά/effects. Ένας μεγάλος αριθμός από δουλειές του έχει κυκλοφορήσει σε εταιρείες όπως οι Bokeh Versions, The Tapeworm, anòmia, DFA Records και Ecstatic. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε διάφορους διεθνείς θεσμούς και φεστιβάλ, από την documenta14, την Transmediale, την Μπιενάλε της Αθήνας, τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και το Fasma Festival, μέχρι το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Fraternity Of Sound Festival και το Εθνικό Θέατρο. Η μουσική του έχει παρουσιαστεί σε διάφορα ραδιοφωνικά προγράμματα, όπως το Late Junction στο BBC Radio 3, το NTS Radio, το WFMU, το Rinse France, το Resonance FM, το Independent Music Podcast, το Dublab και το Tiny Mix Tapes, μεταξύ άλλων.
https://soundcloud.com/aylassubs

ECHO CANYON

Echo Canyon ονομάζεται το σόλο project του Δημήτρη Πατσάρου, παραγωγού και sound artist με βάση την Αθήνα, μέσω του οποίου καταπιάνεται τόσο με την δημιουργία αφηρημένων χορευτικών δομών, όσο και με την ύφανση πολυρυθμικών μοτίβων μέσα από field recordings και ηχοτοπία θορύβου. Κομμάτια του έχουν κυκλοφορήσει από labels όπως οι Untitled-1, Numb Capsule Records, Nutty Wombat Records και A Man out of a Man records ενώ οι επόμενες δουλειές του θα κυκλοφορήσουν σύντομα από τις Untitled-1 και Numb Capsule.
http://soundcloud.com/echocanyon

ASTYTEKK

O Παναγιώτης Βαξεβανάκης, γνωστότερος σαν Astytekk, είναι ο άνθρωπος πίσω από την δισκογραφική εταιρεία Lower Parts.
http://lowerparts.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/astytekk

HYPERMEDIUM SOUNDSYSTEM

To Hypermedium Soundsystem αποτελείται από τους ιδρυτές του αθηναϊκού label Hypermedium, το οποίο από το 2015 έχει καταφέρει να συγκεντρώσει κάτω από την ομπρέλα του ένα εξαιρετικά πολυσυλλεκτικό roster από διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι EVOL, Siete Catorce, Audioboyz, Dave Save & NPLGNN, Lensk κ.ά.
https://soundcloud.com/hypermedium

Date : 23 / Νοέ / 2018
Time : 23.30 -06.00
Address : Αναξαγόρα 3-5
Είσοδος: 10€
Romantso, Mafia & Hypermedium present: Equiknoxx